Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Ιστορική επίσκεψη Παπανδρέου στο Ισραήλ

Ιστορική επίσκεψη Παπανδρέου στο ΙσραήλIστορική διήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη άρχισε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Ισραηλινό Πρόεδρος Σ.Πέρες.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η οικονομική κρίση και οι.... .... τρόποι ενίσχυσης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας, καθώς, βέβαια, και το Μεσανατολικό και η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα και τη Δυτική Οχθη.

Η συνάντηση διήρκησε 40 λεπτά και υποδεχόμενος τον Ελληνα πρωθυπουργό ο πρόεδρος του Ισραήλ δήλωσε: "Ηρθατε στα πολιτικά πράγματα την πιό δύσκολη στιγμή για τη χώρα σας. Γνωρίζω ακριβώς πώς αισθάνεστε. Και για να είμαι πιό σαφής, πριν από αρκετά χρόνια σε μια αντίστοιχη περίοδο, στη δυσκολότερη οικονομική συγκυρία για τη δική μου χώρα, είχα αναλάβει και εγώ τη διακυβέρνηση. Ο πληθωρισμός ήταν εκτός ελέγχου και χρειάστηκε να πάρουμε μια σειρά από σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα. Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μια κρίση αντίστοιχη αυτής που αντιμετωπίζετε εσείς και αυτή που αντιμετωπίσαμε εμείς, αρκετά χρόνια πριν, τα μέτρα αυτά είναι απαραίτητα".
Ευχήθηκε ακόμη να χώρα μας να βγει από την κρίση γρήγορα και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα και τόνισε: "Ελλάδα και το Ισραήλ είναι πλέον κοντά από ποτέ άλλοτε, ιστορικά, πολιτικά, καθώς επίσης και σε δεκάδες άλλους τομείς και καθημερινά διαπιστώνουμε τη βελτίωση και ανάπτυξη των σχέσεών μας" .

Απαντώντας ο Ελληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Ισραήλ για τις ευχές τις οποίες εξέφρασε και τόνισε ότι η ίδια η κρίση αποτελεί μια πρόκληση για να την ξεπεράσουμε και να κερδίσουμε.
"Καταφέραμε να πάρουμε μια σειρά από δύσκολα και επίπονα μέτρα χάρη στη στήριξη που είχαμε από τον κόσμο. Έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό και έλεγχο του δημοσίου χρέους και έχοντας ξεπεράσει το δύσκολο κομμάτι, μπορούμε πλέον να ευελπιστούμε" είπε ο Γ.Παπανδρέου.
"Βρίσκομαι εδώ με διπλή ιδιότητα, του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του Ελληνα πρωθυπουργού. Όμως το κύριο είναι ότι για πρώτη φορά πρωθυπουργός της Ελλάδας επισκέπτεται το Ισραήλ από την αναγνώρισή του και έπειτα. Είναι σημαντικό να αναπτύξουμε τη διμερή συνεργασία, την περιφερειακή συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής και υπάρχουν αρκετά ζητήματα στα οποία μπορούμε να συνεργαστούμε για να δώσουμε ώθηση σε κάτι που και οι δύο έχουμε ταχθεί και αφορά την ειρήνευση στην περιοχή" είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.
Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης με τον Σιμόν Πέρες, ο Έλληνας πρωθυπουργός μετέβη στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ όπου και επισκέπτεται το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων.
Ο κ.Παπανδρέου μετέβη πεζός από την πύλη της Τζάφα στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων όπου, αυτή την ώρα, γίνεται δεκτός από τον προκαθήμενο της Σιωνίτιδας Εκκλησίας Πατριάρχη Θεόφιλο τον Γ'.
Προσφωνώντας τον ο Πατριάρχης ανέφερε: " Κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδος, σάς υποδεχόμαστε και σας ευχόμαστε να πετύχετε τους στόχους σας σ' αυτή την ειρηνευτική πρωτοβουλία που αναλαμβάνετε σε μια δύσκολη χρονική στιγμή που οι ισορροπίες και τα δεδομένα στη Μέση Ανατολή κλυδωνίζονται".
Αμέσως μετά ο κ.Θεόφιλος παρασημοφόρησε τον Ελληνα πρωθυπουργό, τιμώντας τον με το Μεγαλόσταυρο του Παναγίου Τάφου. " Σας δίνουμε αυτό το σταυρό από καρδιάς, ευχόμενοι επιτυχία στο έργο σας και να σας δώσει ο μεγαλόσταυρος τη δύναμη για να συνεχίσετε τον αγώνα σας ώστε να εξέλθει η Ελλάδα από την κρίση".
Απαντώντας ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι είναι για τον ίδιο μια ιδιαίτερη στιγμή την οποία και θα θυμάται για πάντα " Θα φέρω αυτό το σταυρό ως σύμβολο ενότητας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων".
Αντίστοιχα παρασημοφορήθηκαν με τα Μετάλλια του Παναγίου Τάφου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας και ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
v4.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"