Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

«Συγγνώμη να ζητήσει η Τουρκία» λέει ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών

 Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Αβίγκντορ Λίμπερμαν δήλωσε ότι η χώρα του δεν έχει καμία πρόθεση να ζητήσει συγγνώμη αλλά θα πρέπει να γίνει το αντίθετο, απαντώντας στην απειλή της Τουρκίας να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις αν το Ισραήλ δεν απολογηθεί. 
"Δεν έχουμε καμία πρόθεση να ζητήσουμε συγγνώμη. Πιστεύουμε ότι.... το αντίθετο πρέπει να γίνει", δήλωσε ο Λίμπερμαν στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Λετονία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Οι σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ βρίσκονται στο "κόκκινο" μετά την επιδρομή της 31ης Μαΐου εναντίον του τουρκικού πλοίου που συμμετείχε στη νηοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.
Λίγο πριν τις δηλώσεις του Λίμπερμαν, ανώτατος αξιωματούχος του γραφείου του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, είχε δηλώσει: "Το Ισραήλ δεν θα ζητήσει ποτέ συγγνώμη για το ότι υπερασπίσθηκε τους κατοίκους του. Οι νεαροί στρατιώτες μας έχουν τον δικαίωμα να υπερασπισθούν τον εαυτό τους, όταν η ζωή τους διατρέχει άμεσο κίνδυνο απέναντι σε μία συμμορία αλητών που προσπαθούσαν να τους λιντσάρουν".
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, ότι η χώρα του θα διακόψει τις σχέσεις της με το Ισραήλ, εάν το τελευταίο δεν ζητήσει συγγνώμη για την επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"