Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Νόμο για την προστασία ομοφυλόφιλων προωθεί η Ιταλία

Δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο ύστερα από επίθεση που δέχτηκαν από τέσσερις άνδρες όταν τους εντόπισαν να περπατούν στους δρόμους της Πάδοβα Ιταλίας, χέρι-χέρι.
Ο Ματέο και ο Ενρίκο γρονθοκοπήθηκαν στο πρόσωπο έχοντας τραύματα στο στόμα και τα μάτια.
Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica το περασμένο έτος 80 gay.... .... δέχτηκαν επίθεση στην Ιταλία λόγω των σεξουαλικών προτιμήσεων ενώ το πρώτο τετράμηνο του 2010, 24 ομοφυλόφιλοι χτυπήθηκαν.
Από την πλευρά της ιταλικής κυβέρνησης, η υπουργός Ισότητας Μάρα Καρφάνια, ζήτησε από τις αστυνομικές αρχές να καταβάλλουν προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αλλά και να συλληφθούν οι υπεύθυνοι.
Εν τω μεταξύ, ζήτησε από όλους τους βουλευτές α δραστηριοποιηθούν ώστε να εγκριθεί το γρηγορότερο δυνατό ο νόμος κατά της ομοφοβίας, η οποία μπορεί να ηττηθεί μόνο με την ειλικρινή στήριξη όλων" ενώ η πρόεδρος του κινήματος Gay Project ανέφερε ότι "τα γεγονότα της Πάδοβας αποδεικνύουν ότι χρειάζεται μια μαζική και ουσιαστική αντίδραση κατά της ομοφοβίας".
"Η παράταξή μας έχει εκφρασθεί με σαφήνεια. Είμαστε έτοιμοι να ψηφίσουμε τον συγκεκριμένο νόμο. Η κυβέρνηση, όμως, πρέπει να κάνει, τώρα, μια ξεκάθαρη κίνηση", είπε ο εκπρόσωπος του γραμματέα Λουίτζι Μπερσάνι.
Επιπλέον, παρόμοιο περιστατικό ρατσισμού συνέβη την Κυριακή (13/6) στον τραγουδοποιό Εμίλιο Ρετς ο οποίος υποχρεώθηκε να αφήσει το νοικιασμένο σπίτι του όταν η σπιτονοικοκυρά πληροφορήθηκε για τις σεξουαλικές του επιλογές.
Αρχικά ο 25χρονος είχε αρνηθεί να αφήσει το σπίτι ωστόσο η ιδιοκτήτρια μπήκε με αντικλείδι και έβαλα τα αντικείμενα του τραγουδοποιού σε κούτες και τα άφησε στην είσοδο της πολυκατοικίας.
 Cosmo Logo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"