Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Συναυλία Χαρούλας Αλεξίου και Μάρθας Φριντζήλα στη Καλαμάτα.

Με την κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια Χαρούλα Αλεξίου ξεκινούν φέτος οι μεγάλες συναυλίες στην Καλαμάτα.
Η Χάρις Αλεξίου παρέα με τη Μάρθα Φριντζήλα, τη Δευτέρα 12 Ιουλίου στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, μας προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι με προορισμό το τραγούδι που μιλάει στο πιο ζωντανό και βαθύ μας συναίσθημα. Η δυναμικότητα και ο συναισθηματισμός της Χάρις Αλεξίου και το πολύπλευρο ταλέντο της Μάρθας Φριντζήλα παρουσιάζονται σε.... .... μια μουσική συνομιλία πάνω στη σκηνή έναν καλλιτεχνικό διάλογο που θα κινηθεί ανάμεσα στο παραδοσιακό και το σύγχρονο τραγούδι. Στην παρέα τους και η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου, που με τις ιδέες της δημιουργεί μια απρόβλεπτη μουσική διαδρομή.
Σταθερή στην αγάπη της να ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και να επικοινωνεί ζωντανά με το κοινό σε ανοιχτούς χώρους, η Χάρις Αλεξίου συναντά κι αυτό το καλοκαίρι το κοινό της, για να διηγηθεί μουσικά τραγούδια που έχουν γράψει ιστορία από το πλούσιο ρεπερτόριό της και όχι μόνο. Ρυθμοί, μελωδίες και ήχοι που έχουν ρίζες στην παράδοση και στο λαϊκό τραγούδι μας φτάνουν μέχρι την ευρωπαϊκή καρδιά της ελληνικής σύγχρονής μουσικής.
Η Χάρις Αλεξίου δε χρειάζεται άλλωστε και πολλές συστάσεις: Είναι η φωνή των μεγάλων συνθετών, η φωνή του λαϊκού μας τραγουδιού και της παράδοσης, είναι όμως και η φωνή που τόλμησε να πειραματιστεί, που δοκίμασε νέους ήχους, που ξάφνιασε το κοινό της και τελικά έφτιαξε άρρηκτους δεσμούς μαζί του.
Όσο για την πολύπλευρη καλλιτεχνική προσωπικότητα της Μάρθας Φριντζήλα; Είναι ερμηνεύτρια, στιχουργός, σκηνοθέτρια και ηθοποιός...κι έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει και να αποσπάσει τα θετικότερα σχόλια σε όλες αυτές τις μορφές τέχνης. Η θεατρική της παιδεία αλλά και η εμπειρία της από αυτό το χώρο είναι και με το παραπάνω ορατές μέσα στην ιδιαιτερότητα της φωνής και τη δωρικότητα της ερμηνείας της, αλλά στην παρουσία της επί σκηνής.
Την επιμέλεια του προγράμματος έχει η Λίνα Νικολακοπούλου, τις ενορχηστρώσεις ο Κώστας Παπαδούκας και παίζουν οι μουσικοί: Κώστας Παπαδούκας (ενορχηστρώσεις, πιάνο, keyboards), Ηρακλής Βαβάτσικας (ακορντεόν, bandoneon), Θάνος Γκιουλετζής (βιολί), Χρήστος Γκοτσίνας (τύμπανα), Νίκος Κατσίκης (μπουζούκι, κιθάρα, νυκτά), Νίκος Πολίτης (μπάσο ηλεκτρικό και ακουστικό), Παναγιώτης Τσεβάς (ακορντεόν) και Γιώργος Χατζόπουλος (κιθάρες).
Η τιμή του εισιτηρίου στη συναυλία θα είναι 15 ευρώ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"