Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Οριστική συμφωνία με Φερνάντο Σάντος στην Εθνική

Από τον Γερμανό στον Πορτογάλο. Ο Φερνάντο Σάντος είναι οριστικά ο διάδοχος του Ότο Ρεχάγκελ στην Εθνική Ελλάδας
Ο Πορτογάλος προπονητής έφτασε χθες το απόγευμα στην Αθήνα και στη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο και τον τεχνικό διευθυντή, Τάκη Φύσσα, συμφώνησε να υπογράψει διετές συμβόλαιο. 
Την Πέμπτη θα επικυρωθεί η πρόσληψη του στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.... *Οι ετήσιες αποδοχές του Σάντος δεν θα ξεπερνούν τα 500.000 ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι Ρεχάγκελ και Τοπαλίδης κόστιζαν ετησίως στην ΕΠΟ 1,2 εκατ. ευρώ μετά την αναπροσαρμογή των οικονομικών όρων.
*Ο 56χρονος Πορτογάλος δεν θα έχει άμεσο συνεργάτη τον Ροζάριο (τον είχε σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ) αλλά κάποιον άλλον που πιθανότατα θα είναι Έλληνας
*Θα εγκατασταθεί κατά τα μέσα Ιουλίου μόνιμα στην Αθήνα και δεν θα επαναληφθεί το φαινόμενο να είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής τουλάχιστον 20-25 μέρες εκτός Ελλάδας (όπως ο Ρεχάγκελ που τον περισσότερο χρόνο τον περνούσε στη Γερμανία)
*Διερμηνέας του θα είναι (όπως και στις ομάδες που δούλεψε) ο Αλέξανδρος Μανιάτογλου. Τα ελληνικά του Σάντος πάντως έχουν βελτιωθεί θεαματικά και αυτό ακριβώς του επεσήμανε ο κ.Πιλάβιος στη σημερινή συνάντηση. Να γίνει προσπάθεια από την πλευρά του ώστε να έχει απευθείας επαφή (στα ελληνικά) με τους παίκτες.
*Παραμένουν εκτός απροόπτου στα πόστα τους, ο προπονητής τερματοφυλάκων Γρηγόρης Καραβέλης και ο γυμναστής Νεκτάριος Πανταζής.
*Ο Σάντος θα έχει την επίβλεψη και των μικρότερων εθνικών ομάδων σε συνεργασία με τους ομοσπονδιακούς προπονητές, ιδίως της Ελπίδων και Νέων.

Το πρώτο παιχνίδι της Εθνικής με Σάντος προπονητή θα γίνει στις 11 Αυγούστου: Σερβία-Ελλάδα, φιλικό στο Βελιγράδι.


Στις 3 Σεπτεμβρίου είναι το πρώτο ματς των προκριματικών του EURO με τη Γεωργία στην Αθήνα. Στις 7 Σεπτεμβρίου στο Σπλιτ, Κροατία-Ελλάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"