Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Σκιά κρίσης σε ολόκληρη την Ευρώπη

Ζ. Μ. ΜπαρόζοΗ οικονομική κρίση ρίχνει βαριά τη σκιά της σε ολόκληρη την Ευρώπη, με τις κυβερνήσεις των κρατών να αποφασίζουν γενέες περικοπές, και τους διαδηλωτές να πλημμυρίζουν τους δρόμους σε Γερμανία και Ιταλία.
Κι ενώ η κρίση εξαπλώνεται ταχύτατα στις χώρες της ευρωζώνης , ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο καλεί τους ευρωπαίους ηγέτες να ....
....δείξουν ηγετική πυγμή και πολιτικό θάρρος για να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη περίοδο που βιώνει η ΕΕ.
Πειθαρχία ζήτησε από τους εταίρους της στην κυβέρνηση η καγκελάριος Μέρκελ βλέποντας στις δημοσκοπήσεις την πλειοψηφία των Γερμανών να προβλέπουν διάλυση του συνασπισμού πριν το τέλος του 2013, με αφορμή τα νέα μέτρα λιτότητας που εξήγγειλε η γερμανική Κυβέρνηση.
Σε βαρύ κλίμα έγιναν και οι τελετές εορτασμού των 25 χρόνων από την ένταξη Ισπανίας και Πορτογαλίας στην Ε.Ε, καθώς οι δύο χώρες θεωρούνται οι επόμενοι αδύναμοι κρίκοι της Ευρωζώνης
"Θέλουμε να επαναβεβαιώσουμε την επισημότητα που ταιριάζει σε αυτήν την πράξη καθώς και να επαναλάβουμε την απόφασή μας να μοιραζόμαστε το μέλλον με την Πορτογαλία και τα άλλα έθνη και τους αδερφούς της Ευρώπης" δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Θαπατέρο.
"Αυτή τη στιγμή, οι συνθήκες μας προκαλούν, περισσότερο από ποτέ, να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Η Ε.Ε. είναι ό,τι σημαντικότερο έχουμε και η μεγαλύτερη πιθανότητα συλλογικής επιτυχίας..." σχολίασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σε μείωση δημοσίων δαπανών κατά 45 δισ. ευρώ έως το 2013, προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ, προχώρησε και η Γαλλία, η οποία έχει δεσμευθεί για πολιτική λιτότητας.
Τα 45 δισ. ευρώ θα προέλθουν από κατάργηση φοροαπαλλαγών, από αύξηση των εσόδων και την κατάργηση των μέτρων που είχαν ληφθεί προσωρινά για την τόνωση της Γαλλικής οικονομίας.
Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστιάν Νουαγέ δήλωσε πάντως ότι ο στόχος της Γαλλίας να μειωθεί στο 3% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος της μέχρι το 2013 είναι ρεαλιστικός.

Πηγή: NET, AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"