Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Μουντιάλ 2010: Γερμανία-Αγγλία 4-1

Mετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο «Φρι Στέιτ» του Μπλουμφοντέιν, η Γερμανία θριάμβευσε με 4-1 επί της Αγγλίας και προκρίθηκε με τρόπο εντυπωσιακό στα προημιτελικά του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής
Δύο γκολ πέτυχε ο Μίλερ (67΄, 70΄) και από ένα οι Κλόζε (20΄), Ποντόλσκι (32΄).
Οι Άγγλοι, που........ μείωσαν με τον Άπσον (37΄), πέτυχαν γκολ στο 38΄ που δεν μέτρησε, όταν η μπάλα σε σουτ του Λάμπαρντ πήγε στο οριζόντιο δοκάρι και αμέσως μετά πέρασε ολόκληρη τη γραμμή, θυμίζοντας σε πολλούς το γκολ «φάντασμα» που είχε πετύχει ο Τζεφ Χαρστ στον τελικό του 1966. Ο Λάμπαρντ είχε και δεύτερο δοκάρι στο 52΄.
Η πρώτη μεγάλη αναμέτρηση της διοργάνωσης ήταν συγκλονιστική και τα είχε όλα. Η Γερμανία επικράτησε κατά κράτος στην αρχή και με τη συμπλήρωση μισής ώρας έχασε σημαντικές ευκαιρίες, όπως στο 3′ με τον Οζίλ και στο 30′ με τον Κλόζε (μόνοι απέναντι στον Τζέιμς δεν κατάφεραν να το νικήσουν), αλλά πέτυχε και δύο γκολ. Στο 20′ και από βαθιά μπαλιά του τερματοφύλακα (!), ο Κλόζε νίκησε αρχικά τον Απσον και αμέσως μετά τον Τζέιμς, ενώ δώδεκα λεπτά αργότερα (32′) και σε ωραία εναλλαγή της μπάλας από τους Γερμανούς, ο Μίλερ πάσαρε στον Ποντόλσκι, που με διαγώνιο σουτ έκανε το 2-0.
Κι ενώ διαφαινόταν άνετη η επικράτηση των «πάντσερ», ήρθε μία σέντρα του Τζέραρντ στο 37′ και η κεφαλιά του προωθημένου Απσον να ξαναβάλει τα «τρία λιοντάρια» μέσα στο παιχνίδι. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ένα λεπτό αργότερα η Αγγλία σκόραρε, αλλά το γκολ κακώς δεν μέτρησε, σε μία φάση που έφερε στη μνήμη όλων το ιστορικό και πολυζυτημένο γκολ «φάντασμα» του Τζεφ Χαρστ, στον τελικό του 1966, ανάμεσα στις δύο σημερινές αντιπάλους. Ο Λάμπαρντ σούταρε, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι κι αμέσως μετά προσγειώθηκε καθαρά μέσα από τη γραμμή, όμως ο Ουρουγουανός διαιτητής και ο βοηθός του δεν καταλόγισαν το γκολ κι έτσι οι δύο ομάδες δεν πήγαν ισόπαλες στα απουδυτήρια.
Με άλλο ένα οριζόντιο δοκάρι του Λάμπαρντ, σε απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 52′, ξεκίνησε ουσιαστικά το β΄ ημίχρονο. Η συνέχεια είχε αρκετά σουτ εκατέρωθεν που δεν βρήκαν στόχο, αλλά μέσα σε τρία λεπτά το ματς έγειρε οριστικά υπέρ των Γερμανών και με τρόπο εντυπωσιακό. Δράστης ο Τόμας Μίλερ. Σε αντεπίθεση στο 67′ ο Σβαϊνστάιγκερ τον έβγαλε σε θέση βολής και ο επιθετικός της Μπάγερν δεν αστόχησε, κάνοντας με σουτ το 3-1, ενώ σε νέα αντεπίθεση στο 70′, σκόραρε από κοντά σε γύρισμα του Ποντόλσκι, δίνοντας στη νίκη της ομάδας του διαστάσεις θριάμβου.
Το μόνο που δεν κατάφερε η Γερμανία ήταν να πετύχει κι ένα πέμπτο γκολ κι έτσι να πάρει μία ρεβάνς για την «βαριά» ήττα που είχε γνωρίσει μέσα στο Μόχανο με 5-1 από την Αγγλία, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2002.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χόρχε Λαριόντα (Ουρουγουάη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φρίντριχ – Τζόνσον
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Λαμ, Φρίντριχ, Μερτεζάκερ, Μπόατενγκ, Μίλερ (72′ Τροχόφσκι), Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Οζίλ (83′ Κίσλινγκ), Ποντόλσκι, Κλόζε (72′ Γκόμεζ).
ΑΓΓΛΙΑ (Φάμπιο Καπέλο): Τζέιμς, Τζόνσον (87′ Ράιτ-Φίλιπς), Άπσον, Τέρι, Α. Κόουλ, Μίλνερ (64′ Τζο Κόουλ), Τζέραρντ, Λάμπαρντ, Μπάρι, Ντεφόου (71′ Χέσκι), Ρούνι.
 Στοίχημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"