Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Προεδρική χάρη για τους ομοφυλόφιλους γαμπρούς του Μαλάουι

Το ζευγάρι των ανδρών κατά τη διάρκεια της δίκης του, νωρίτερα τον Μάιο.Ο πρόεδρος του Μαλάουι, Bingu wa Mutharika παραχώρησε χάρη στο ομοφυλόφιλο ζευγάρι που είχε καταδικαστεί σε 14 χρόνια φυλάκισης μετά τον γάμο του νωρίτερα τον Μάιο. 
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι πήρε αυτή την απόφαση "μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους" και ότι η ομοφυλοφιλία παραμένει παράνομη στη χώρα του.

Η προεδρική χάρη ακολούθησε την διεθνή κατακραυγή για την καταδίκη του ζευγαριού, ενώ.... .... νωρίτερα αυτή την εβδομάδα εκπρόσωποι του ΟΗΕ είχαν εκφράσει ανησυχίες ότι το περιστατικό θα απέτρεπε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού από την αναζήτηση θεραπείας για το AIDS, την ασθένεια που μαστίζει τη χώρα.

Μετά τη δίκη τους, ο Τιγουόνγκε Τσιμπαλάνγκα (Tiwonge Chimbalanga) και ο Στίβεν Μοντζέζα (Steven Monjeza) είχαν προπηλακιστεί από το συγκεντρωμένο πλήθος έξω από το δικαστήριο, καθώς θεωρήθηκε ότι η ποινή των 14 ετών σε καταναγκαστικά έργα ήταν πολύ επιεικής. 
Οι δύο άντρες είχαν συλληφθεί τον Δεκέμβριο μετά την τέλεση του γάμου τους και καταδικάστηκαν νωρίτερα τον Μάιο για παρά φύση πράξεις και προσβολή της δημοσίας αιδούς.

Στη συνέχεια της απόφασης αποφυλάκισης του Μοντζέζα και του Τσιμπαλάνγκα, ακτιβιστές του Μαλάουι προσπάθησαν να τους εξασφαλίσουν καταφύγιο, καθώς υπάρχουν φόβοι για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Ο Ουντούλε Μουακασούνγκουρε (Undure Mwakasungure), εκπρόσωπος της γκέι κοινότητας του Μαλάουι, δήλωσε στο Associated Press ότι ο ξυλοδαρμός είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο σ' αυτές τις περιπτώσεις και ότι πολλοί ομοφυλόφιλοι αναγκάζονται να καταφύγουν στο εξωτερικό για να αποφύγουν τις επιπτώσεις της σεξουαλικής τους επιλογής: "Το ομοφοβικό πνεύμα είναι ισχυρό. Πιστεύω ότι θα γίνει κακό", είπε ο Μουακασούνγκουρε.
"Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι ο κόσμος αλλάζει. Δεν θα είναι εύκολο. Αλλά πιστεύω ότι με τον καιρό θα αρχίσουν να το αποδέχονται", συνέχισε.

Παρότι η εντολή αποφυλάκισης ήταν άμεση, οι δύο άντρες παραμένουν στη φυλακή κρατούμενοι, ενώ εκπρόσωπος των φυλακών δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν έχουν λάβει καμιά επίσημη ειδοποίηση για την απελευθέρωση τους. Ο Μουακασούνγκουρε εξέφρασε την ελπίδα να αφεθούν ελεύθεροι τη Δευτέρα, ή την Τρίτη κι έτσι να υπάρξει χρόνος για να βρεθεί ένα ασφαλές καταφύγιο.

Το Μαλάουι είναι μία από τις 37 αφρικανικές χώρες όπου η ομοφυλοφιλία είναι απαγορευμένη δια νόμου.
 v4.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"