Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία

Μήνυμα στην Τουρκία, σχετικά με την κλιμάκωση των προκλήσεων στο Αιγαίο, έστειλε με δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

Οι γείτονες το τελευταίο διάστημα έχουν αναβαθμίσει τις προκλήσεις τους, κάτι που οδήγησε και στην αναβολή της επίσκεψης  του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα στην Τουρκία, αλλά και της ακύρωσης του ταξιδιού του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοιδη.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι.....
..... η Ελλάδα παρακολουθεί προσεκτικά όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, χωρίς να υποβαθμίζει ή να διογκώνει τα γεγονότα.

"Δεν έχουμε εξαρτημένα αντανακλαστικά, δεν τρέχουμε πίσω από προκλήσεις, πάντα έχουμε έναν σταθερό άξονα. Την ειρήνη στην περιοχή που προκύπτει μέσα από τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, της εθνικής κυριαρχίας, των υφισταμένων συνόρων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των διοικητικών αρμοδιοτήτων που έχουν αναγνωριστεί από διεθνείς συμβάσεις ή αποφάσεις διεθνών οργανισμών" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος και κατέληξε λέγοντας ότι στέλνουμε μήνυμα συνεργασίας και σταθερότητας στην Τουρκία, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε στο επίπεδο της ρητορείας, αλλά να προχωρήσουμε σε πράξεις

Αναφερόμενος στην δύσκολη οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, ο  υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι μια ισχυρή οικονομία και θα ξεπεράσει την κρίση, βασιζόμενη στις δικές της δυνάμεις.

"Χρειαζόμαστε ξανά μια απελευθέρωση. Μια απελευθέρωση των δυνάμεων και των δυνατοτήτων του έθνους. Αυτό θα το πετύχουμε μόνοι μας, με τις δικές μας δυνάμεις" κατέληξε ο κ. Βενιζέλος και κάλεσε την Ευρώπη να πράξει το αυτονόητο και να συνειδητοποιήσει ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό.

News24|7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"