Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

«Η Ελλάδα δεν είναι Lehman: Aγοράστε ελληνικά ομόλογα».

Αυτό προτρέπει η BlackRock η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων με πάνω από 3,35 τρισ. δολάρια ενεργητικό.

Τη στιγμή που η Ε.Ε δίνει στην Ελλάδα ένα μήνα προθεσμία για να δώσει την πρώτη της «αναφορά», κάτι το οποίο, σύμφωνα με τους αναλυτές, δίνει περαιτέρω περιθώριο τριάντα ημερών για συνέχιση της μεταβλητότητας και των κερδοσκοπικών κινήσεων σε μετοχές και κρατικά ομόλογα της χώρας μας, τα μεγάλα funds λένε πως ήρθε η ώρα για τοποθετήσεις στα ελληνικά ομόλογα.
Σύμφωνα με την BlackRock, τη μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων με πάνω από 3,35 τρισ. δολάρια ενεργητικό, δεν πρόκειται η Ελλάδα να...γίνει μία Lehman Brothers, όπως πολλοί υποστηρίζουν. 
Όπως σημειώνει το κορυφαίο fund μάλιστα, έχει .... ....αυξήσει τις θέσεις του στα ελληνικά κρατικά ομόλογα, καθώς στοιχηματίζει πως η Ε.Ε δεν θα επιτρέψει στην Ελλάδα να κηρύξει default.

Έτσι, συστήνει overweight θέσεις στα ελληνικά ομόλογα, και παρά τις προειδοποιήσεις για το ενδεχόμενο περαιτέρω υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, η BlackRock αγοράζει greek bonds.

Οπως τονίζει ο διαχειριστής κ. Michakel Krautzberger, η BlackRock θα συνεχίσει τη στρατηγική της αυτή απέναντι στην ελληνική αγορά, και για αρκετό μάλιστα διάστημα ακόμη, καθώς οι ηγέτες της Ε.Ε δεν θα επιτρέψουν μία κρίση τύπου Lehman, στην Ευρώπη. Οπως επισημαίνει, ήταν υπερβολικές οι ανησυχίες της αγοράς γύρω από την πιθανότητα default της Ελλάδας, τη στιγμή που δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί αυτό, λόγω της αλληλεγγύης στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τον κ. Krautzberger, υπάρχει σημαντική πιθανότητα πτώσης της απόδοσης των ελληνικών ομολόγων από εδώ και πέρα, καθώς είναι ξεκάθαρο πως η Ε.Ε σκέφτεται σοβαρά γύρω από τα μέτρα που (σίγουρα) θα πάρει για την αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος. Αν και το σχέδιο αυτό δεν είναι ακόμα σαφές, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η βοήθεια θα υπάρξει αμέσως, εάν η Ελλάδα την χρειασθεί.
«Ελκυστικά» αποκαλεί τα ελληνικά κρατικά ομόλογα και ο διευθυντής οικονομικών της State Street Global Advisors κ. Christopher Probyn.

Όπως τονίζει, το premium που προσφέρουν τα ελληνικά ομόλογα έναντι του γερμανικού, το οποίο ξεπερνά το 3%, είναι απολύτως ελκυστικό, δεδομένης της εγγύησης της Ε.Ε ότι δεν θα αφήσει την Ελλάδα να πτωχεύσει.

Σύμφωνα με τον οικονομολόγο, στα σημερινά επίπεδα, τα ελληνικά ομόλογα είναι ένα εξαιρετικό «buy», καθώς προσφέρουν μία ελκυστικότατη απόδοση και μάλιστα με … ευρωπαϊκή «εγγύηση».

GREECE-SALONIKA.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"