Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Τις ελληνικές «κόκκινες γραμμές» καυτηριάζει η ΠΓΔΜ αναμένοντας τον Μ.Νίμιτς

Η ΠΓΔΜ θεωρεί ότι οι διαδοχικές επισκέψεις του Μάθιου Νίμιτς σε Σκόπια και Αθήνα την επόμενη εβδομάδα μπορούν να προσδώσουν νέα δυναμική στη διαπραγματευτική διαδικασία, αλλά καυτηριάζει διά στόματος Αντόνιο Μιλόσοσκι τις ελληνικές «εθνικές κόκκινες γραμμές» ως αντιπαραγωγικές.
Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι δήλωσε την Τετάρτη πως εναπόκειται στον ίδιο τον Μάθιου Νίμιτς να εκτιμήσει αν η στιγμή είναι κατάλληλη για την ανάληψη οποιασδήποτε νέας πρωτοβουλίας.
Ο Αντόνιο Μιλόσοσκι δήλωσε ότι «η λύση από μόνη της δεν.... .... μπορεί να επιτευχθεί, εάν μόνον η μία πλευρά είναι πρόθυμη να καταβάλει ορισμένη συνεισφορά, ενώ η άλλη κάνει λόγο για κόκκινες γραμμές».

«Θεωρώ ότι οι αναφορές περί εθνικών κόκκινων γραμμών, τις οποίες επανέλαβε πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Δρούτσας, δεν μπορούν να διευκολύνουν τις προσπάθειες του κ. Νίμιτς» ανέφερε.

Επισήμανε, επίσης, ότι μεγαλύτερη, σοβαρότερη και εμπεριστατωμένη συμμετοχή της ΕΕ στη διαδικασία επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας δεν θα ενοχλούσε την ΠΓΔΜ.

Ο Μάθιου Νίμιτς αναμένεται να επισκεφθεί τα Σκόπια στις 23 και 24 Φεβρουαρίου και την Αθήνα στις 26 Φεβρουαρίου.

Επίσκεψη στα Σκόπια πραγματοποιούν τις προσεχείς ημέρες, μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-ΠΓΔΜ, ενώ την Παρασκευή αναμένεται στα Σκόπια και ο νέος επίτροπος για τη Διεύρυνση της ΕΕ, Στέφαν Φούλε, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"