Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Χαμόγελα στον ΣΥΡΙΖΑ «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ»

Ικανοποίηση για τη διαφαινόμενη πρωτιά στις ευρωεκλογές, επικρατεί στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τα αποτελέσματα του exit poll, ωστόσο δεν πρόκειται να υπάρξουν σχόλια πριν αποσαφηνιστεί το σκηνικό από τα επίσημα αποτελέσματα που θα δώσει το υπουργείο Εσωτερικών.
Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η πρώτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ δικαιώνει το σύνθημα "πρώτη φορά αριστερά", καθώς για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση ένα αριστερό κόμμα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις ευρωεκλογές, δημιουργώντας νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό.
Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι....
ανεξάρτητα από την τελική διαφορά, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει το διεθνές ενδιαφέρον και αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος για να μείνουν χαμηλά οι τόνοι, ώστε να υπάρξουν υπεύθυνες τοποθετήσεις με την έκδοση των επίσημων αποτελεσμάτων.

Αντίδραση ΝΔ

Κύκλοι της ΝΔ μεταφέρουν την εκτίμηση ότι βάσει των αποτελεσμάτων των exit polls δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών, η σταθερότητα είναι δεδομένη.
Οι πρώτες δηλώσεις:

Κεδίκογλου: Οι ευρωεκλογές παραδοσιακά είναι χαλαρή ψήφος που είθισται να έχει προβάδισμα η αντιπολίτευση. Είναι εύκολο να δοθεί ψήφος διαμαρτυρίας. Πρέπει να συνεκτιμηθεί και η ψήφος στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Βορίδης: Οι ευρωεκλογές έχουν μία χαλαρότητα στην ψήφο.

Γεωργιάδης: Δεν προκύπτει ανατροπή από το αποτέλεσμα των εκλογών όπως φαίνεται από τα exit polls.

Μητσοτάκης: Μετά από κάθε εκλογές υπάρχει η επιλογή της απόκλισης από το σχέδιο διακυβέρνησης.

Σπυράκη: Δεν τίθεται θέμα κυβερνητικής σταθερότητας. Δεν υπάρχει βάση για το δημοψηφισματικό χαρακτήρα που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.


Λυκουρέντζος: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν παραπάνω ποσοστό από ΣΥΡΙΖΑ.
Σκουρλέτης: Αν επιβεβαιωθεί η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Βούτσης:
Θα είναι τέτοια η διαφορά που θα μπούμε σε γοργές πολιτικές εξελίξεις.

Λαφαζάνης:
Είναι η πρώτη φορά που φαίνεται ότι ένα κομμα της αριστεράς είναι πρώτο στην Ελλάδα. Κάτω από προϋποθέσεις μπορεί να ανοιξει δρόμους γιατί την Ελλάδα και ευρύτερα. Είναι ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Η Δευτέρα θα είναι μία νέα ημέρα για την Ελλάδα.

Σταθάκης:
Αύριο η Ευρώπη θα λέει πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, αυτό δεν είναι ένα τυχαίο επιλεκτικό στοιχείο, το πρώτο κόμμα έχει τεράστια πολιτική σημασία. Δεύτερο ιστορικό δεδομένο, όποιος κερδίζει τις ευρωεκλογές κερδίζει και τις εθνικές εκλογές.

Κουκουλόπουλος:
Χαιρετίζω το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μας άθροιζε στην αρχή, τώρα κάνει σύγκριση και μας αφήνει απ' έξω.

Πρωτόπαππας:
Η Ελιά άντεξε. Ο στόχος μας ήταν να δείξουμε ότι υπάρχει σταθερότητα και η κεντροαριστερά υπάρχει στη συγκυβέρνηση. Ο πήχυς ήταν μια ισχυρή Ελιά μεσα στην συγκυβέρνηση και τον πετυχαμε.

Λοβέρδος:
Δεν δικαιολογούνται θριαμβολογίες. Σε αυτή τη μάχη, κάποιοι ήμασταν και κάποιοι δεν ήμασταν.


Χριστοφιλοπούλου: Φαίνεται πως διαψεύστηκαν κάποιες δημοσκοπήσεις που μας έφερναν πολύ χαμηλά, φαίνεται πως αυτή η κυβερνητική συνεργασία έχει μέλλον. Δικαιωμένο το ΠΑΣΟΚ για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση και για τις ευρύτερες συνεργασίες.

Ρηγας:
Δεν είναι ούτε για επανάσταση ούτε για ανατροπή αυτό το αποτέλεσμα. Τα δύο κόμματα δεν αθροίζονται.

Κανέλλη:
Δεν έχει έρθει ερυθρά επανάσταση ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη.


Λυκούδης:
Αν αυτά είναι τα αποτελέσματα είναι αρνητικά. Είναι αποτέλεσμα πολιτικών που δεν είναι σε σωστή κατεύθυνση, πρέπει να δούμε τι φταίει.



Παπαδόπουλος: Ευλπιστώ ότι τα αποτελεσματα θα είναι καλύτερα από τα εξιτ πολς για τη ΔΗΜΑΡ.
Ψαριανός: Περιμένουμε να δούμε τα οριστικά αποτέλεσματα. Αν η πρόβλεψη επιβεβαιωθεί υπάρχει πρόβλημα.


Κοππά: Ας περιμένουμε. Το όριο λάθους των exit polls ειναι μεγάλο. Τα διλήμματα έπιασαν, υπήρχε πόλωση με αποτέλεσμα οι μικρές δυνάμεις να συμπιεστούν.
Γραμματικάκης: Το Ποτάμι είναι σχηματισμός 2-3 μηνών και παρά τις συκοφαντίες αποδείχθηκε ότι μήτε οικονομικά μέσα είχε μήτε αυτά που υπονοούσαν τα παλιά κόμματα. Είδαμε εκβιαστικά μηνύματα από όλους και παρ' όλα αυτά εγώ έχω μια ικανοποίηση αν τα ποσοστά του Ποταμιού είναι γύρω στο 6,5%.

Καφετζόπουλος: Η προσδοκία για το Ποτάμι ήταν να είναι τρίτο κόμμα.

Τατσόπουλος: Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής με 3 ευρωβουλευτές - Να τους χαιρόμαστε.

Ραχήλ Μακρή
: Πρέπει να αναλύσουμε πως εμείς είμαστε ένα κίνημα δύο ετών, τα έχουμε βάλει με το σύστημα και τα συμφέροντα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ουτε ένας ευρωβουλευτής μας δεν είχε ένα λεπτό από τη δημοσιότητα που δώσατε στο Ποτάμι.


Μαριάς: Αν το ποσοστό ΝΔ - Ελιάς συγκεντρωμένο δεν βγάζουν με το ισχύον εκλογικό σύστημα 151 βουλευτές, τίθεται θέμα νομιμοποίησης. Όταν έρθουν τα αποτελέσματα, εάν κάποια στελέχη των ΑΝΕΛ θέλουν, μπορούν να θεσουν θέμα ηγεσίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"