Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Ελαμψε ο εξάστερος ΠΑΟ μέσα στο ΣΕΦ...

Οι παίχτες του Παναθηναϊκού έκοψαν όλους τους διαδρόμους προς το καλάθι τους
Φαίνεται πως έχει… σύστημα να κάνει το «μπρέικ» στο ΣΕΦ κάθε δύο χρόνια! Ξεκίνησε το 2009. Συνέχισε το 2011. Και το επανέλαβε φέτος!
Μέσα σε 40 λεπτά ο Παναθηναϊκός «έκλεψε» από τον Ολυμπιακό το πολυπόθητο πλεονέκτημα έδρας και έγινε το… αφεντικό για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. 
Ηταν καλύτερος από την αρχή μέχρι το τέλος και....
το τελικό 64-51 αποτυπώνει ξεκάθαρα την εικόνα του πρώτου τελικού.
Απόλυτα διαβασμένος και με άψογη καθοδήγηση από τον πάγκο, μπήκε στο παρκέ για να επιβάλει τον ρυθμό του από το πρώτο λεπτό. Και τα κατάφερε. Με άμυνα βγαλμένη από σεμινάριο, ανάγκασε τους γηπεδούχους σε ρόλο… θεατή, οι οποίοι έβλεπαν το καλάθι του Παναθηναϊκού πιο… μικρό και από τρύπα βελόνας. 
Την ίδια στιγμή ο Κάρι άφησε στην άκρη τις επιθετικές του αρετές και ξεδίπλωσε τις αμυντικές, βγάζοντας εκτός ρυθμού τον Σπανούλη, ενώ ο Γκιστ έκανε τα πάντα και ήταν… παντού στο παρκέ. Ο Λάσμε κάρφωνε με μανία, έχοντας κάνει και τη… δική του δουλειά στην άμυνα.
Οι «πράσινοι» έκοψαν όλες τις διεισδύσεις των παικτών του Ολυμπιακού και από ένα σημείο και μετά άρχισαν να τους δίνουν τα μακρινά σουτ. Και γιατί να μην το κάνουν από τη στιγμή που στο πρώτο ημίχρονο είχαν 2/17 τρίποντα, ολοκληρώνοντας το ματς με 4/29! Και μέσα σ' όλα αυτά να προστεθεί το πενιχρό 47% στις βολές (9/19) για τον Ολυμπιακό.
Με τέτοιες επιδόσεις ο Παναθηναϊκός έστησε πραγματικό πάρτι στο Φάληρο, την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» σημείωναν αρνητικό ρεκόρ πόντων σε ένα ημίχρονο.
Πλεονέκτημα
Οι 22 πόντοι του α' μέρους ξεπέρασαν τους 23 στο ματς με τη Μακάμπι και τους 30 απέναντι στον Παναθηναϊκό στον αγώνα Κυπέλλου. Κοινός παρονομαστής; Ηττα και στα τρία ματς! Συνολικά οι 51 πόντοι που σημείωσαν αποτελούν το τρίτο αρνητικό ρεκόρ στα ντέρμπι των «αιωνίων».

Πλέον το σκηνικό μεταφέρεται αύριο (9 μ.μ.) στο ΟΑΚΑ, όπου οι «πράσινοι» θα έχουν το πλεονέκτημα της έδρας και την τύχη με το μέρος τους. Μάλιστα πριν από το ματς, περίπου 500 οπαδοί αποθέωσαν την ομάδα στο ξενοδοχείο, ενώ το ίδιο έκαναν και οι φίλοι του Ολυμπιακού, μετά τον αγώνα, για τους πρωταθλητές Ευρώπης, παρά την ήττα.
Τα δεκάλεπτα: 11-19, 22-31, 36-49, 51-64
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 5, Αντιτς (0/3τρ.), Σπανούλης 11(1), Περπέρογλου 5(0/3τρ.), Σερμαντίνι, Σλούκας 5(1/6τρ.), Πάουελ 6, Γκετσεβίτσιους 2, Πρίντεζης 7(1/3τρ.), Παπανικολάου 6(1/3τρ.), Κατσίβελης 2(0/4τρ.)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 3, Μπράμος 11(3), Κάρι 6, Ματσιούλις 7(2), Ούκιτς 12(1), Λάσμε 8, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 4, Γκιστ 10 (11ριμπ.), Γκουίν 3(1), Ξανθόπουλος.

Γ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Δικαίωσε Παναθηναϊκό, Γιαννακόπουλο
Αν και το ΕΣΚΑΝ είχε απορρίψει αρχικά το αίτημα του Παναθηναϊκού για πλήρη έλεγχο ντόπινγκ κοντρόλ, ο υφυπουργός Αθλητισμού φρόντισε να... δικαιώσει τους «πράσινους» και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος είχε στείλει σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Γιάννη Ιωαννίδη.
Ο δεύτερος ζήτησε από το ΕΣΚΑΝ να υπάρξει επιπλέον έλεγχος, αναφέροντας στη δική του επιστολή: «Παρακαλώ για την άμεση και πλήρη ενεργοποίηση ολόκληρου του μηχανισμού του ΕΣΚΑΝ, ώστε να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα διενέργειας ελέγχων και να μηδενιστεί κάθε περιθώριο οποιασδήποτε αμφισβήτησης των προθέσεών μας από οποιονδήποτε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"