Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Περίπου 100 άτομα δεν έλαβαν σύνταξη λόγω ΑΜΚΑ και ΑΦΜ στην Καλαμάτα

http://www.tharrosnews.gr/sites/default/files/styles/vlarge/public/field/image/Ika%20sintakseis.jpg
Και στη Μεσσηνία σημειώθηκαν προβλήματα χθες και προχθές με τη μη καταβολή συντάξεων, κυρίως σε ανθρώπους που δεν είχαν δηλώσει τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ τους ή υπήρχαν λάθη στα στοιχεία τους. 
Όπως σημείωσε ο διευθυντής των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Καλαμάτας, Γιώργος Σαραντόπουλος, πρόκειται για 100 περίπου συνταξιούχους από τη Μεσσηνία.
Ο κ. Σαραντόπουλος παρατήρησε ότι....

εκτός από τα προβλήματα με τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ, κάποιοι έσπευσαν στο ΙΚΑ να ζητήσουν εξηγήσεις γιατί πήραν λιγότερα χρήματα από το ποσό που περίμεναν
Όπως μας είπε, αυτό έχει να κάνει με το ΕΚΑΣ, το οποίο έχει κοπεί, προκειμένου να γίνει επανεξέταση και να δοθεί σε όσους το δικαιούνται με τα νέα εισοδηματικά κριτήρια. Έτσι, για όσους το έλαβαν και το Μάιο, κρατήθηκε τώρα αναδρομικά.
«Πάντως, για τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ όλα τα Μέσα Ενημέρωσης το λένε συνέχεια εδώ και πολύ καιρό, ότι όσοι δε δηλώσουν αυτά τα στοιχεία δε θα πάρουν σύνταξη. Τι να πω; Ίσως κάποιοι αμέλησαν, ίσως νόμιζαν ότι υπήρχαν τα στοιχεία αυτά και ότι δε χρειαζόταν να τα δώσουν. Όμως, υπάρχουν άνθρωποι που ήρθαν χθες και σήμερα, έδωσαν τα στοιχεία, και αμέσως κόπηκε γραμμάτιο και πληρώθηκαν. Από Δευτέρα πιστεύω να είναι καλύτερα τα πράγματα και να μην έχουμε το συνωστισμό που δημιουργήθηκε Πέμπτη και Παρασκευή» σημείωσε ο κ. Σαραντόπουλος.

Ουρές στα υποκαταστήματα
Σε όλη την Ελλάδα παρατηρήθηκαν ουρές χθες από το πρωί σε πολλά υποκαταστήματα του ΙΚΑ, από συνταξιούχους που δεν έλαβαν σύνταξη λόγω λάθους σε ΑΦΜ και ΑΜΚΑ ή επειδή δεν υπήρχαν τα στοιχεία. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα in.gr: «Χωρίς καταχωρημένο ΑΜΚΑ και ΑΦΜ έχουν μείνει 96.333 συντάξεις, 54.193 κύριες και 42.140 επικουρικές.
“Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξυπηρετηθεί καλύτερα ο κόσμος” δήλωσε στο MEGA ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Με ανακοίνωσή του το ΙΚΑ τόνισε ότι οι συνταξιούχοι, των οποίων η σύνταξη έχει διακοπεί, θα μπορούν να απευθύνονται στα Τμήματα Πληρωμών Συντάξεων των υποκαταστημάτων του ιδρύματος.
Η ρύθμιση αφορά τους συνταξιούχους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (τ. ΕΤΕΑΜ) και ΤΑΠΙΛΤ, οι οποίοι θα μπορούν να πληρωθούν από το υποκατάστημα τη σύνταξη μηνός Ιουνίου.
Όσοι δηλώσουν τα στοιχεία τους έως την 6η Ιουνίου, θα λάβουν τη σύνταξη του Ιουλίου και τις επόμενες στον τραπεζικό τους λογαριασμό.
Εάν δηλώσουν τα στοιχεία τους μετά την 6η Ιουνίου, θα λάβουν τη σύνταξη του Ιουλίου και πάλι από το υποκατάστημα, μετά την καταβολή των συντάξεων μηνός Ιουλίου στα πιστωτικά ιδρύματα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"