Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Αντιδράσεις κομμάτων για Σύνοδο Κορυφής και Eurogroup

Αντιδράσεις κομμάτων για Σύνοδο Κορυφής και Eurogroup Τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκαλούν τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, αλλά και το Eurogroup της Δευτέρας. Η κυβέρνηση κάνει λόγο για κρίσιμες διαπραγματεύσεις προκειμένου να λυθεί το ελληνικό ζήτημα. 
Από την άλλη πλευρά η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για ατολμία.
Η κυβέρνηση τονίζει πως συνεχίζεται η μάχη για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος και....
την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
«Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών με τους ομολόγους τους για να δοθεί λύση τη Δευτέρα στο ελληνικό ζήτημα», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον ραδιοσταθμό Real.. Ο κ. Κεδίκογλου σημειώνοντας πως οι στιγμές είναι κρίσιμες, υπογράμμισε ότι έχει δημιουργηθεί θετικό κλίμα για την Ελλάδα.
Η άγονη κατάληξη της Συνόδου Κορυφής δείχνει ότι η εμπειρία της κρίσης, αντί να ενισχύσει, αποδυνάμωσε τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ
Ας ελπίσουμε ότι οι χώρες και οι παράγοντες της ευρωζώνης καταλαβαίνουν ότι μετά και την αποτυχία του ευρωπαϊκού συμβουλίου είναι ζωτικό να προκύψει τουλάχιστον πειστικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί σκληρή κριτική στους Ευρωπαίους ηγέτες, στους οποίους καταλογίζει πολιτική ανικανότητα, να δώσουν μια βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη απάντηση στην κρίση.
«Η ελληνική κυβέρνηση χαρακτηρίζεται από μια συνένοχη σιωπή στα κρίσιμα ζητήματα που ταλανίζουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και τη χώρα μας και τα οποία δεν μπορούν να λυθούν με τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής, της ύφεσης, της φτώχειας και της συρρίκνωσης της δημοκρατίας», τονίζεται σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δηλώνουν πως δεν ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα θα μπορούσε με την παρέμβασή της να βοηθήσει τη Σύνοδο Κορυφής να οδηγηθεί σε αποφάσεις ωστόσο όπως σημειώνουν: «Αναρωτιόμαστε αν η ελληνική κυβέρνηση παρουσιάστηκε με θέσεις, ιδέες και στόχους ή αν περιορίστηκε σε ρόλο κομπάρσου και θεατή των εξελίξεων.»
Σύμφωνα με τη Χρυσή Αυγή, η κυβέρνηση δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας αλλά των γερμανών τοκογλύφων: «Η λύση του ελληνικού προβλήματος απαιτεί άμεση διαγραφή του παράνομου και επαχθούς χρέος που πληρώνει ο ελληνικός λαός. Δεν υπήρξε ποτέ ευνοϊκότερη διεθνής συγκυρία για την επίτευξη αυτού του στόχου».
Το ΚΚΕ επισημαίνει πως απέναντι σε όσους συνεχίζουν ενερυθρίαστα να εμπαίζουν και να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους, μία είναι η απάντηση: «Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή σας Ένωση "της αλληλεγγύης, της σύγκλισης, της κοινής ανάπτυξης". Να τη χαίρεστε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"