Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Και επισήμως την Alpha Bank περνά η Εμπορική Τράπεζα

Ολοκληρώθηκε και επισήμως η αγορά της Εμπορικής Τράπεζας από την Alpha Bank, καθώς η τελευταία συμφώνησε με την Credit Agricole
Έτσι, μέχρι το τέλος του 2012 αναμένεται να ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Με το συμβολικό τίμημα του 1 ευρώ η Alpha Bank αποκτά κεφάλαια ύψους 3 δισ. ευρώ.
«Έπεσαν» οι υπογραφές....

μεταξύ των διοικήσεων Alpha Bank και Credit Agricole για την μεταβίβαση της Emporiki Bank στην πρώτη
Σύμφωνα με στελέχη της Alpha Bank για την ολοκλήρωση της συναλλαγής απομένουν πλέον μόνον οι αρμόδιες εγκρίσεις από τις αρχές και εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος του έτους όλα θα έχουν ολοκληρωθεί.
Όπως σημειώνουν στελέχη της Alpha Bank πρόκειται για εξαιρετικής σπουδαιότητας συμφωνια για τον όμιλο Alpha Bank καθώς με την απόκτηση της Emporiki Bank διασφαλίζεται η ιδιωτική φυσιογνωμία της Alpha Bank.
Με το συμβολικό τίμημα του 1 ευρώ η Alpha Bank αποκτά κεφάλαια ύψους 3 δισ. ευρώ ενώ παράλληλα όπως σημειώνουν στελέχη της τράπεζας τα οφέλη απο την εκμετάλλευση των συνεργειών που θα δημιουργηθούν απο τη συγχώνευση, σε βάθος χρόνου, θα προσεγγίσουν το 1 δισ. ευρώ. 
Σημειώνεται ότι οι γάλλοι θα ανακεφαλαιοποιήσουν την Emporiki Bank με περίπου 2,3 δισ. ευρώ ενώ επιπλέον 700 εκατ. ευρώ θα δοθούν ως πρόσθετη κεφαλαιακή ενίσχυση έναντι μελλοντικών κινδύνων.
H Credit Agricole, πέραν της κεφαλαιακής ενίσχυσης ύψους 2,3 δισ. ευρώ που κατέβαλε τον περασμένο Ιούλιο, θα καταβάλει, πριν την εξαγορά, επιπλέον κεφάλαια ύψους 0,5 δισ. ευρώ. 
Επιπλέον, θα αγοράσει ομόλογο εκδόσεως της Alpha Bank ύψους 150 εκατ. ευρώ μετατρέψιμο σε μετοχές. 
Σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση της τράπεζας: «Η Credit Agricole θα έχει την ευχέρεια μετατροπής του ομολόγου σε κοινές μετοχές Alpha Bank, τηρουμένων των προϋποθέσεων και των όρων της ομολογιακής συμβάσεως. 
Με τη συμφωνία αυτή το ενοποιημένο σχήμα ενισχύεται κεφαλαιακά κατά 3 δισ. ευρώ και συμβάλλει στο υπάρχον σχέδιο ανακεφαλοποιήσεως της τραπέζης. 
Η ενοποίηση των εργασιών αναμένεται να έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη, με το πλήρες όφελος των συνεργειών λειτουργικού κόστους να εκτιμάται σε 150 εκατ. ευρώ ετησίως, λόγω σημαντικών οικονομιών κλίμακας. 
Η εξαγορά της Εμπορικής Τραπέζης είναι ένα σημαντικό βήμα για την αναδιάρθρωση του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος, καθώς το ενιαίο σχήμα θα κατέχει pro forma μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα 19% στις καταθέσεις και 25% στις χορηγήσεις, και ηγετική θέση στη στεγαστική πίστη και στα επιχειρηματικά δάνεια.
Με βάση τα στοιχεία του 2011 το νέο σχήμα θα έχει ενεργητικό ύψους 80 δισ. ευρώ, καταθέσεις 40,6 δισ. ευρώ ενώ το σύνολο των δανείων (μετά απο προβλέψεις) φτάνει τα 63,2 δισ. ευρώ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"