Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Europa League: Αστέρα Τρίπολης - Μαρίτιμο 1-1 (Βίντεο)


Ένα... φθηνό λάθος στέρησε στον Αστέρα Τρίπολης την νίκη επί της Μαρίτιμο (1-1) όμως ακόμη και έτσι έχει δικαίωμα στο όνειρο της πρόκρισης στην ρεβάνς της Πορτογαλίας! 
Τρίτο ευρωπαϊκό ματς αήττητοι οι Αρκάδες!
Ο Αστέρας Τρίπολης είχε τον Μπαντή κάτω από τα δοκάρια. Τα δύο στόπερ ήταν οι Κουρμπέλης και Χουανίτο με τους Πιπίνη και Τσαμπούρη να πηγαίνουν στα δύο άκρα της άμυνας. Αμυντικά χαφ ξεκίνησαν οι Ουσέρο και Άλβαρες.
Στην επίθεση....
στις πτέρυγες ήταν ο Ναβάρο με τον Φραγκουλάκη. Ο Ράγιος έπαιζε πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Περόνε. Για την Μαρίτιμο ο Σάλιν βρέθηκε κάτω από τα γκολπόστ. Οι Ρομπέρζ και Γκιγέρμε αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Μπρίγκελ και Ρούμπεν έπαιξαν στα άκρα της άμυνας.
Οι Μιράντα και Λουίς τοποθετήθηκαν στον χώρο της μεσαίας γραμμής με τον Έλντον να είναι πιο μπροστά τους σε έναν ελεύθερο ρόλο. Στις πτέρυγες ήταν οι Ντίας και Σάμι και στην κορυφή της επίθεσης ο Φιδέλις.
Πιο δυναμικά η Μαρίτιμο
Οι Πορτογάλοι έδειξαν από την πρώτη στιγμή ότι είναι καλύτερη ομάδα από την Ίντερ Μπακού. Από την μέση και μπροστά είχαν ταχύτητα, οργάνωση και καλή ανάπτυξη και προκάλεσαν προβλήματα στον Αστέρα Τρίπολης κυρίως στο ξεκίνημα του πρώτου μέρους.
Το μεγάλο τους όπλο ήταν το κέντρο. Η πιο μεγάλη φάση έγινε μόλις στο 4ο λεπτό όταν ο Έλντον έκανε μία ωραία προσπάθεια από πολύ καλή θέση με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ αφού βρήκε και το δοκάρι του Μπαντή.
Στο 7' Ο Φιδέλις έκανε ένα σουτ, που βγήκε έξω. Οι Πορτογάλοι συνέχισαν να πρεσάρουν τον Αστέρα Τρίπολης που για σημαντικό διάστημα είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη παιχνιδιού αλλά και στο να βγάλει την μπάλα μπροστά για να κάνει φάσεις.
Εν γένει η Μαρίτιμο πατούσε πιο καλά στο γήπεδο της Τρίπολης από τους Αρκάδες. Στο 16' ο Κουρμπέλης έκοψε έγκαιρα σουτ του Φιδέλις. Οι παίκτες του Τσιώλη άρχισαν πάντως στην συνέχεια να προσπαθούν να ισορροπήσουν τον αγώνα. Η μοναδική άξια αναφοράς στιγμή τους ήταν στο 43' με το σουτ του Ναβάρο, που βγήκε έξω. Έτσι το πρώτο μέρος βρήκε τις δύο ομάδες στο 0-0.
Ο Ράγιος τους... ζάλισε και έκανε το 1-0!
Στην επανάληψη ο Αστέρας μπήκε σαφώς πιο αλλαγμένος σε σχέση με το πρώτο μέρος αλλά και πιο βελτιωμένος. Σημαντικό ρόλο συνετέλεσαν και οι διαφοροποιήσεις στο σχήμα του με τον Σανκαρέ να περνάει στο κέντρο της άμυνας, τον Κουρμπέλη να πηγαίνει αμυντικό χαφ και τον Ράγιος να παίζει στα άκρα αντί για κρυφός κυνηγός.
Το αποτέλεσμα ήταν ν' ανοίξει το σκορ εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών στο 48ο λεπτό. Μετά από σέντρα του Ναβάρο και λάθος διώξιμο του γκολκίπερ της Μαρίτιμο, που έκανε μάλλον μία... ηρωική έξοδο, ο Ράγιος πήρε την μπάλα, πέρασε τον αντίπαλο πορτιέρο και με σουτ ανάμεσα σε τρεις παίκτες έκανε το 1-0. Ήταν ένα πολύ όμορφο γκολ από τον παίκτη των Αρκάδων που... έκανε πλάκα στην αντίπαλη άμυνα.
Ανέβασε στροφές και ισοφάρισε...
Η Μαρίτιμο όμως δεν το έβαλε κάτω. Άρχισε να βελτιώνει ξανά την εικόνα της και να κάνει φάση με αποκορύφωμα την ισοφάριση σε 1-1 στο 72'. Στο 64' ο Μπαντής είπε... όχι σε προσπάθεια του Γκιγέρμε.
Ήταν μία μεγάλη φάση για την Μαρίτιμο καθώς ο παίκτης της βρέθηκε απέναντι στον γκολκίπερ του Αστέρα. Στο 67' Ο Φιδέλις πήρε την κεφαλιά με τον Χουανίτο να διώχνει έγκαιρα καθώς ο άσος της Μαρίτιμο είχε νικήσει στον αέρα τον Μπαντή.
Εν τέλει στο 72' ο Αστέρας δυστυχώς ισοφαρίστηκε. Μετά από τραγικό λάθος του Ουσέρο στο κέντρο ο Φιδέλις βγαίνει σε θέση βολής και με ωραίο τελείωμα έκανε το 1-1. Ακολούθως παρά τις εκατέρωθεν προσπάθειες και τις αλλαγές που έγιναν το σκορ δεν άλλαξε...
Man of the match: Ο τίτλος πηγαίνει στους δύο σκόρερ του αγώνα. Η γκολάρα του Ράγιος ισοφαρίστηκε από το όμορφο γκολ του Φιδέλις με δύο γκολ που μπήκαν σε ένα ημίχρονο. Ειδικά ο Ράγιος πάντως από ένα σημείο και μετά έκανε ένα καλό ματς και δημιουργικά και επιθετικά.
Αδύναμος κρίκος: Οι Ουσέρο και Φραγκουλάκης υστέρησαν από μεριάς των Αρκάδων. Ειδικά ο Ουσέρο... χρεώνεται με το γκολ της Μαρίτιμο καθώς από δικό του ολέθριο λάθος στον χώρο του κέντρου πηγαίνει η μπάλα στον σκόρερ των Πορτογάλων, Φιδέλις.
Στο ύψος του: Ο νεαρός Κουρμπέλης. Και ως στόπερ αλλά και ως αμυντικός χαφ έκανε καλή δουλειά και προσπάθησε ιδιαίτερα. Ήταν και μαχητικός και αποτελεσματικός και πολύ παθιασμένος. Δυστυχώς για εκείνον έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 67ο λεπτό.
Η γκάφα: Γκάφες γίνονται και στα δύο γκολ του αγώνα. Στο στιγμιότυπο του τέρματος του Ράγιος φταίει περισσότερο με την έξοδό του ο γκολκίπερ της Μαρίτιμο ενώ στην φάση του τέρματος του Φιδέλις ευθύνεται ο Ουσέρο.
Το στραγάλι: Ο Σέρβος Γκλόντζοβιτς είχε αρκετά καλή παρουσία, αν και ίσως και να έβγαλε παραπάνω κάρτες απ' όσο θα έπρεπε, κάτι που γενικά συνηθίζει. Δεν υπέπεσε όμως σε σοβαρά ατοπήματα.
Το ταμείο του Gazzetta: Και οι δύο ομάδες είχαν καλά διαστήματα στην απόδοσή του στο περιθώριο της αναμέτρησης. Εάν δει κανείς συνολικά την εικόνα του αγώνα το 1-1 κρίνεται δίκαιο αποτέλεσμα με την Μαρίτιμο να μπαίνει δυναμικά στο πρώτο μέρος αλλά τον Αστέρα να είναι πιο... φορτσάτος στην επανάληψη. Υπό προϋποθέσεις αμφότερες οι ομάδες θα μπορούσαν να είχαν βάλει και δεύτερο γκολ. Το τελικό 1-1 δεν είναι σκορ ασφαλείας για τους Αρκάδες ενόψει Πορτογαλίας αλλά τους δίνει ελπίδες πρόκρισης.
Συνθέσεις ομάδων
Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Τσαμπούρης, Ναβάρο, Πιπίνης, Χουανίτο, Ουσέρο (86' Μπακασέτας), Ράγιος, Αλβάρες, Κουρμπέλης (67' αναγκαστική αλλαγή με Έγκον), Φραγκουλάκης (46' Σανκαρέ), Περόνε.
Μαρίτιμο: Σάλιν, Μπρίγκελ, Ρούμπεν, Ζοάο Γκιγέρμε, Μιράντα, Ρομπέρζ, Ζοάο Λουίς, Ντανίλο Ντίας (87' Ρόσι), Φιδέλις (85' Αντίλσον), Έλντον (74' Ροντρίγκο Αντόνιο), Σάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"