Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Μείον 40% η τακτική επιχορήγηση των δήμων για το μήνα Αύγουστο

http://www.localit.gr/wp-content/uploads/2012/08/euro-psalidi.jpgΜε απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Ευ. Στυλιανίδη  μειώνεται κατά 40% επιπλέον η τακτική επιχορήγηση των δήμων για το μήνα Αύγουστο , δηλαδή από τα 135 κε. ευρώ του προηγούμενου μήνα, προσγειώνεται στα 96 εκ. ευρώ.
Όπως εξηγεί με δήλωσή του ο υπουργός Εσωτερικών με δεδομένο το μεγάλο περιορισμό των κρατικών πόρων, το υπουργείο έπρεπε να επιλέξει αν....
θα προτάξει τη συνέχιση της μηνιαίας χρηματοδότησης των ΟΤΑ με 135 εκ. ευρώ για τις λειτουργικές τους δαπάνες ή την άμεση και πλήρη εξόφληση των προνοιακών επιδομάτων του Μαΐου-Ιουνίου.
Τελικώς προκρίθηκε η εξόφληση των επιδομάτων για “προφανείς ηθικούς και κοινωνικούς λόγους”, αν και ο υπουργός διευκρινίζει ότι “δεν παραιτούμαστε από τη διεκδίκηση των απαιτούμενων κονδυλίων προκειμένου να προστατευθεί η βιωσιμότητα και η αποτελεσματικότητα των ΟΤΑ”, ωστόσο αμέσως μετά παραπέμπει  στην εξεύρεσή τους μέσω του εκσυγχρονισμού και της αποτελεσματικότητας των δήμων.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μέσα στο 2012 οι δήμοι, πέραν των μεγάλων περικοπών που έχουν υποστεί στα έσοδά τους, κατά 60%  την τελευταία τριετία, το 2012  έχουν συμβάλει με 185 εκ. ευρώ προκειμένου να καλύψουν κρατικές υποχρεώσεις, όπως είναι η πληρωμή  των προνοιακών επιδομάτων.
Η ΚΕΔΕ ήδη έχει δηλώσει και κατά τις τελευταίες συναντήσεις της με τους πολιτικούς αρχηγούς ότι νέες περικοπές σημαίνει στάση πληρωμών για τους δήμους. Αναμένεται αντίδραση της ΚΕΔΕ για της αποφάσεις του υπουργού.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"