Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Ανοιχτές γέφυρες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για το σχηματισμό κυβέρνησης

Νέα κυβέρνηση μέσα στο επόμενο 24ωρο δείχνουν όλα τα μηνύματα
Nέα κυβέρνηση μέσα στο επόμενο 24ωρο δείχνουν, μέχρι στιγμής, όλα τα μηνύματα μετά την ετυμηγορία της κάλπης - μια ετυμηγορία, που έδωσε τη νίκη στη Νέα Δημοκρατία με διαφορά 2,8 μονάδων από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ
Ο Αντώνης Σαμαράς, που πήρε το μεσημέρι την πρώτη διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητά κυβέρνηση συνεργασίας μακράς πνοής και, ήδη, είχε διαδοχικά ραντεβού με τους Αλέξη Τσίπρα, Ευάγγελο Βενιζέλο και Πάνο Καμμένο και Φώτη Κουβέλη.
Σε συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης μέχρι....
το βράδυ της Τρίτης κατέληξαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Αντώνης Σαμαράς
Ο πρόεδρος της ΝΔ γνωστοποίησε την σύγκλιση απόψεων με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι πρέπει άμεσα να σχηματισθεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, σημειώνοντας ότι στην κατεύθυνση αυτή θα υπάρξουν και νέες επαφές.
Ταυτόσημες θέσεις εξέφρασε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος που πρότεινε την Τρίτη να συγκληθεί συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας με τη συμμετοχή ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση προοδευτικού χαρακτήρα στη βάση συγκεκριμένων προγραμματικών δεσμεύσεων, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. «Λευκή εξουσιοδότηση εμείς δεν δίνουμε σε κανέναν», είπε ο κ. Κουβέλης, προσθέτοντας ότι όλα θα εξαρτηθούν από το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας που θα επιτευχθεί και τα πρόσωπα που θα συγκροτούν την «κυβέρνηση προοδευτικού χαρακτήρα» όπως επανέλαβε, έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει «σύμπτωση και συναίνεση».
Εποικοδομητική, χαρακτήρισε την συνάντηση, ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και την Τρίτη. Ο κ. Κουβέλης την Τρίτη το πρωί στις δέκα θα συναντηθεί και με τον κ. Βενιζέλο.
Νωρίτερα η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ αποδέχτηκε την εισήγηση του Φώτη Κουβέλη, αποφάσισε ότι τυχόν κυβέρνηση συνεργασίας πρέπει να εξασφαλίζει προγραμματική συμφωνία και να απαρτίζεται από φερέγγυα πρόσωπα, όπως, άλλωστε, η ΔΗΜΑΡ και πριν από τις εκλογές είχε αναδείξει με το Σχέδιο Διακυβέρνησης της χώρας.
Να σταματήσουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση, δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει το ρόλο της αντιπολίτευσης που ασκεί κριτική, ελέγχει και παρεμβαίνει δυναμικά, όπως ανέφερε.
Δεν υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας αφού ο αρχηγός της ΝΔ δεν έχει τη δυνατότητα να αναλάβει δεσμεύσεις για θεμελιώδη ζητήματα που αφορούν την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, δήλωσε από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος.
Σημειώνεται ότι την ανάγκη να μην μείνει ούτε μια ώρα ακυβέρνητη η χώρα, επεσήμανε και ο Κάρολος Παπούλιας.
Τα προβλήματα της χώρας είναι πολλά και μεγάλα και δεν μπορούν να περιμένουν, δήλωσε και ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ο οποίος υπέβαλε την παραίτηση του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά παραμένει στη θέση του μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"