Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Σε πλήρη ετοιμότητα για τις εκλογές της Κυριακής οι κεντρικές τράπεζες του πλανήτη

Οι κεντρικές τράπεζες των μεγάλων οικονομιών του πλανήτη είναι έτοιμες να λάβουν μέτρα για τη σταθεροποίηση των αγορών, εάν εκ του αποτελέσματος των εκλογών της Κυριακής προκληθεί αναταραχή στις αγορές ή πανικός στον κόσμο.
Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα πλημμυρίσει το τραπεζικό της σύστημα με ρευστότητα, καθώς η κρίση στην Ευρωζώνη δημιουργεί «μαύρα σύννεφα» πάνω από την οικονομία της χώρας, ενώ αξιωματούχοι κρατών της G20 ανακοίνωσαν ότι....
οι κεντρικές τράπεζες είναι έτοιμες να παρέμβουν, εάν χρειαστεί, διοχετεύοντας ρευστότητα, προκειμένου να προλάβουν το ενδεχόμενο πιστωτικής «ασφυξίας» μετά τις εκλογές της Κυριακής στην Ελλάδα.

Ο Καναδάς είναι «έτοιμος να αναλάβει δράση» εάν η κατάσταση πάρει ανησυχητική τροπή ή εάν υπάρξει «εξωτερικό σοκ», δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Καναδού πρωθυπουργού.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας από την πλευρά της άφησε την πολιτική της αμετάβλητη την Παρασκευή, για να είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει τα «όπλα» της, εφόσον χρειαστούν, μετά τις εκλογές στην Ελλάδα.

Σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτου ανάγκης ετοιμάζουν επίσης Κίνα και Ινδία, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Στην Ευρώπη, οι Αρχές έχουν καταρτίσει επίσης σχέδια για την αντιμετώπιση φαινομένων πανικού, όπως το άδειασμα των τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα.

Αξιωματούχοι της G20 ανέφεραν ότι οι κεντρικές τράπεζες είναι έτοιμες να παράσχουν επαρκή ρευστότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε περίπτωση που παρουσιαστούν σοβαρά προβλήματα μετά τις εκλογές της Κυριακής.

Ισοτιμία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"