Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Στις Βρυξέλλες η ελληνική αποστολή για τη Σύνοδο Κορυφής

Στις Βρυξέλλες η ελληνική αποστολή για τη Σύνοδο ΚορυφήςΑναχώρησε για τις Βρυξέλλες η ελληνική αποστολή με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να συμμετέχει αύριο και μεθαύριο στη κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. 
Ο Κάρολος Παπούλιας μεταφέρει στη Σύνοδο επιστολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς τους Ευρωπαίους ηγέτες. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός στην επιστολή του ζητά από την ΕΕ να....
υπάρξουν πολιτικές ανάπτυξης, ενώ θέτει και το θέμα της επικαιροποίησης του μνημονίου. Ο πρωθυπουργός σήμερα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.
Τον Κάρολο Παπούλια συνοδεύουν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαννιάς, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος αναχωρεί την Πέμπτη το πρωί για τη βελγική πρωτεύουσα.
Την Τετάρτη το βράδυ και λίγο μετά αφού έφτασε στις Βρυξέλλες ο κ. Παπούλιας είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι. Την Πέμπτη στις Βρυξέλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Αυστρίας κ. Φάιμαν και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Επίσης, στο περιθώριο των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο κ. Παπούλιας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο.
Στους στόχους της ελληνικής αποστολής που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Σύνοδο της Κορυφής, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, η χρονική επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων με τη λήψη μέτρων ή ρυθμίσεων που να ανακουφίζουν τις ευπαθέστερες ομάδες, αλλά και η ανάπτυξη, που θα πρέπει να αποτελεί σημαντική διεκδίκηση της Ελλάδος, ενώ μεταξύ άλλων επιδιώκεται και η δημιουργία συμμαχίας του «ευρωπαϊκού νότου».
Βασική αποστολή της κυβέρνησης είναι η αναθεώρηση των όρων της σύμβασης χωρίς να τίθενται σε αμφισβήτηση οι στρατηγικοί στόχοι του προγράμματος στήριξης και άρα πρώτος στόχος είναι η παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"