Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

"Κλείνει" η τηλεμαχία Σαμαρά-Τσίπρα

Κλείνει για τη Δευτέρα 11 Ιουνίου η τηλεμαχία ανάμεσα σε Σαμαρά και Τσίπρα, καθώς οι δύο πλευρές, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται πολύ κοντά στο να "κλειδώσουν" τη συμφωνία και σε αυτό το στάδιο εξετάζουν τις λεπτομέρειες του debate ανάμεσα στους δύο.
Ο πρόεδρος της ΝΔ,
Α. Σαμαράς, σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ, εξέφρασε την ετοιμότητα του να λάβει μέρος σε τηλεμαχία με τον Αλ. Τσίπρα.
"Είναι στο παρά πέντε της....
οριστικής ανακοίνωσης της συμφωνίας για να γίνει η συζήτηση ανάμεσα στους δύο", δήλωσε στον ρ/σ "Βήμα 99,5" ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παδημούλης. Και συμπλήρωσε: "Εμείς πιστεύουμε και προτείνουμε και επιμένουμε να γίνει με ένα τρόπο πιο ελεύθερο, που να μην είναι παράλληλοι μονόλογοι, όπως γίνεται σε άλλες χώρες εδώ και δεκαετίες".

Ο
ΣΥΡΙΖΑ προτείνει δύο τηλεμαχίες - η μία ανάμεσα σε Σαμαρά- Τσίπρα και η δεύτερη με τη συμμετοχή όλων των αρχηγών.

Το
ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του, έχει προτείνει τη διεξαγωγή τηλεμαχίας με τους έξι αρχηγούς που συνομίλησαν με τον Κάρολο Παπούλια, κατά την τελευταία συνάντηση- δηλαδή εξαιρεί τη Χρυσή Αυγή.

Οι
Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούν ντιμπέιτ στο οποίο να συμμετέχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, μιλώντας για επιλεκτικές τηλεοπτικές μονομαχίες.

Η
Δημοκρατική Αριστερά αποδοκιμάζει τη "θεατρική παράσταση debate για 2". Προτιμούμε τηλεοπτική αναμέτρηση με τη συμμετοχή όλων των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων".

Η ΔΗΜΑΡ προσθέτει: "Αυτή τη στιγμή τα προβλήματα της χώρας αναζητούν επειγόντως λύσεις και η πλουραλιστική παρουσίαση των θέσεων των κομμάτων μπορεί να συμβάλει στο δημόσιο διάλογο ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα των εκλογών. Ένα debate μπορεί να συμβάλει στο δημόσιο διάλογο χωρίς τυφλές κομματικές αντιπαραθέσεις και χωρίς την καρικατούρα του διπολικού σκηνικού που κάποιοι επιχειρούν να στηθεί".


Η
Χρυσή Αυγή, με ανακοίνωση της, προβλέπει ότι δεν θα γίνει τηλεμαχία ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, λόγω της ύπαρξης της. "Επί της ουσίας, το γιατί θέλουν όλοι αυτοί οι «μεγάλοι δημοκράτες» να αποκλείσουν τον Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής από την τηλεμαχία, είναι προφανές. Όλοι οι υπόλοιποι, με όλες τις επιφανειακές διαφορές τους, είναι παιδιά του σάπιου μεταπολιτευτικού συστήματος εξουσίας, που ευθύνεται για τη δυστυχία μας. Θα κινηθούν, λοιπόν, μέσα στις «ράγες» του συστήματος και η όποια αντιπαράθεσή τους θα είναι υπό απόλυτο έλεγχο".

"Από την άλλη, σκέπτονται και τις αντιδράσεις του όλου εκλογικού σώματος  -κι όχι μόνο του 7% που ψήφισε την Χρυσή Αυγή- για τον ενδεχόμενο αδικαιολόγητο αποκλεισμό του εκπροσώπου μιας σημαντικής μερίδας του πληθυσμού από την τηλεμαχία", σημειώνει η ανακοίνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"