Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

"Εμπόλεμη ζώνη" μετά τις εκλογές βλέπουν στη Μεσσηνία. (Video)

Ακόμα και η φράση "ο τόπος αυτός μου λείπει πολύ" διά στόματος Αντώνη Σαμαρά που σηματοδότησε και επίσημα την έναρξη της φετινής προεκλογικής του περιόδου στις αρχές Μαρτίου, δεν φάνηκε να πείθει…
Η επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στη γενέτειρά του, την Καλαμάτα Μεσσηνίας, με μειωμένη συμμετοχή "χειροκροτητών" και υπό το άγρυπνο βλέμμα πρωτοφανούς αστυνομικής δύναμης, πέρασαν την τηλεοπτική εικόνα ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι....
το ίδιο επιθυμητός στην περιοχή όσο άλλοτε.
Το παραδοσιακό προπύργιο της ΝΔ δείχνει να καταρρέει, εξαιτίας της ψήφισης του δεύτερου Μνημονίου τον περασμένο Φεβρουάριο που προκάλεσε αδιέξοδο τόσο στην αγορά εργασίας, όσο και στην τοπική αγροτική παραγωγή.
Το NEWS 247 ταξίδεψε 238 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας και σε συνεργασία με το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό πόρταλ της ημερήσιας εφημερίδας της Μεσσηνίας "Ελευθερία", eleftheriaonline.gr, ήρθε σε επαφή με απλούς πολίτες.
Τι περιμένουν από τις φετινές εκλογές; 
 "Εμπόλεμη ζώνη", "Χαράτσια", "έξοδο από το Μνημόνιο", "να πει κάποιος πολιτικός ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση" και τελικά… "ένα καλύτερο μέλλον".

"Δεν ψήφιζα ποτέ. Πλέον είναι καιρός να μιλήσω και εγώ. Χρόνια τώρα τους άφησα να κάνουν ό, τι θέλουν", αναφέρει νεαρή κάτοικος της Καλαμάτας που τάσσεται υπέρ της μαζικής συμμετοχής στις εκλογές.
Στο σύνολό τους, οι Καλαματιανοί που συμμετείχαν στο οδοιπορικό του NEWS 247 ανέφεραν ότι την ψήφο τους επηρεάζει η διαφορά στο επίπεδο ζωής τους πριν και μετά την οικονομική κρίση.
Άλλωστε, τα νούμερα μιλούν πια από μόνα τους. 
Στη μνημονιακή Μεσσηνία, η ανεργία αυξήθηκε σε ένα χρόνο με γεωμετρική ταχύτητα, αγγίζοντας – σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ – το 25%.
Η κατρακύλα της τιμής του ελαιολάδου εξώθησε αγρότες στα όρια της φτώχειας. Τα μεροκάματα στην οικοδομή περιορίστηκαν δραματικά και δεκάδες επιχειρήσεις στο κέντρο της Καλαμάτας κατέβασαν οριστικά ρολά.
Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, στη "βαμμένη" Καλαμάτα, η απήχηση της ΝΔ εμφανίζει πτωτική πορεία, αγγίζοντας το 27%, ενώ οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" του Πάνου Καμμένου φτάνουν το 12%.
Με ενδιαφέρον πλέον βλέπουν πολιτικοί αναλυτές την πρόσφατη επιρροή ΣΥΡΙΖΑ στο νομό, γεγονός που αποτελεί ένδειξη για τη σαφή αλλαγή κλίματος σε ένα πάλαι ποτέ "γαλάζιο" μετερίζι.

"Κανένα κόμμα δεν έχει σωστό ηγέτη, αλλά από το σωρό θα διαλέξω τον καλύτερο", υποστηρίζει νεαρή ψηφοφόρος, ενώ άλλη κάτοικος της περιοχής προσθέτει ότι "η είσοδος των μικρών κομμάτων στη Βουλή είναι απαραίτητη για να υπάρχει έλεγχος".
Υπενθυμίζεται ότι στις βουλευτικές εκλογές του 2007, η Μεσσηνία χάρισε τέσσερις από τις πέντε έδρες στη ΝΔ με ποσοστό 52,29%, αφήνοντας πίσω το ΠΑΣΟΚ, με διαφορά 30.000 ψηφοφόρων. 
Στο 43.26% εκτοξεύτηκε το ποσοστό της ΝΔ αντίστοιχα στις βουλευτικές του 2009, έναντι του 39.06% που συγκέντρωσε το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"