Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Συνάντηση Ολάντ -Βενιζέλου: Η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί εντός ευρωπαϊκού πλαισίου

Με τον Φ. Ολάντ συναντήθηκε στο Παρίσι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ως εκπρόσωπος του ελληνικού λαού και όχι αρχηγός κόμματος, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ότι παρευρέθη σήμερα στο Παρίσι, σε συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.
Ο κ. Βενιζέλος συνάντησε τον Φρανσουά Ολάντ στη μία το μεσημέρι, με αφορμή το αυριανό άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, προκειμένου να του δώσει μία εικόνα για την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας πως η οικονομική κρίση στη χώρα έχει μετατραπεί σε κοινωνική και πολιτική.
Σε συνέχεια της συνάντησής τους ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι....
με τον Ολάντ «μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, ανήκουμε στη μεγάλη οικογένεια των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Είναι συνεπώς απολύτως φυσιολογικό, θα έλεγα και αναγκαίο, να συζητούμε μεταξύ μας και να συζητούμε σε βάθος για την κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Ευρωζώνη και φυσικά για την κατάσταση στην Ελλάδα».

Επισήμανε ότι ο νέος Γάλλος πρόεδρος ενδιαφέρεται πραγματικά για την Ελλάδα και επιθυμεί να την βοηθήσει, ωστόσο, προτίθεται να βοηθήσει μόνο στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών θεσμικών και πολιτικών αντιλήψεων.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τη θέση του κόμματός του για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, οι οποίες, όπως υπογράμμισε, δημιουργούν πρόβλημα στους πολίτες, την κοινωνία και την ανάπτυξη.

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε πως όταν η Ελλάδα κινείται μέσα στο θεσμικό πλαίσιο της Ευρώπης, «όταν διατυπώνουμε υπεύθυνες, συγκεκριμένες προτάσεις, ακόμη και αν οι προτάσεις αυτές είναι ριζοσπαστικές, αυτές γίνονται αντιληπτές και μπορούν να προωθηθούν».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε ακόμα στην ανάγκη παράτασης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής για τη χώρα «κατά ένα, δύο ίσως και τρία χρόνια», ενώ υπογράμμισε και τη σημασία της έναρξης ειδικού μηχανισμού στήριξης της ανάπτυξης, προκειμένου «να περάσουμε από τα λόγια στα έργα».

Μετά το Παρίσι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"