Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Εντυπωσιακή δήλωση Ολάντ:'να πείτε στους Έλληνες να μου έχουν εμπιστοσύνη'!

Ένα προσωπικό ισχυρό σύμμαχο απέκτησε η Ελλάδα στο πρόσωπο του νέου Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ καθώς εκτός από τις καθημερινές αναφορές στήριξης της χώρας χθες προέβη σε μία εντυπωσιακή δήλωση που παρόμοια δεν έχει κάνει εδώ και χρόνια άλλος Ευρωπαίος εταίρος.




"Να πείτε στους  Έλληνες ότι μπορούν να μου έχουν εμπιστοσύνη ...θα κάνω ότι μπορώ για να επιλέξουν την παραμονή τους στην Ευρωζώνη"
Η δήλωσή αυτή μάλιστα συνεχίστηκε....
όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο καθώς είπε πως "δεν μπορούμε να αφήσουμε τους Έλληνες να πιστεύουν πως δεν έχουν υποστήριξη" συνεχίζοντας την πιο δυνατή φιλική επίθεση φιλίας από τον Γάλλο Πρόεδρο.



Αυτή θα υπάρχει από τη στιγμή που θα έχουν επιλέξει να δώσουν συνέπεια και δύναμη στην παρουσία τους στο ευρώ, που θα εμπνεύσει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων», τόνισε ακόμη ο Γάλλος Πρόεδρος σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. 
Ο Φρανσουά Ολάντ ζήτησε επίσης από τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης που είχαν συγκεντρωθεί να τον ακούσουν στο Παρίσι, να μεσολαβήσουν ώστε να ακουστεί η φωνή του στην Ελλάδα. 



Ο Γάλλος Πρόεδρος θεωρεί ακόμη ότι οι Ευρωπαίοι αργούν να πάρουν αποφάσεις και ζήτησε να δημιουργηθεί εκτός από το δημοσιονομικό σύμφωνο της Ανγκελα Μέρκελ και σύμφωνο ανάπτυξης. Η Ευρώπη δεν έχει δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις σε μεγάλα ευρωπαϊκά προβλήματα, όπως είναι η ανεργία και η ανάπτυξη της οικονομίας, είπε και κατέληξε δίνοντας αμιγώς πολιτική χροιά. 



Ο Ολάντ δεν θέλει «να κερδίσουν την Ευρώπη τα λαϊκίστικα κινήματα που στις βόρειες χώρες ενισχύονται ζητώντας να μη δοθεί άλλη βοήθεια στον Νότο», ενώ στις χώρες του Νότου κερδίζουν έδαφος επειδή «οι λαοί δεν αντέχουν άλλο να υποβάλλονται σε πολιτικές λιτότητας», όπως χαρακτηριστικά είπε. 



Για το θέμα της ανάπτυξης ο Γάλλος Πρόεδρος εξήγησε ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί με τη μεταφορά περισσότερων κεφαλαίων της Κομισιόν από τα διαρθρωτικά ταμεία ώστε να εξασφαλιστούν «καλύτερες συνθήκες διαβίωσης του ελληνικού λαού με άμεση ευρωπαϊκή επέμβαση»



Ο Ολάντ θεωρεί ότι όλα αυτά μπορούν να γίνουν «χωρίς να αμφισβητηθούν οι υποχρεώσεις της Ελλάδας σε σχέση με ό,τι έχει υπογράψει» για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων με αντάλλαγμα την παροχή βοήθειας από τους Ευρωπαίους. Στήριξη στην Ελλάδα προσέφερε επίσης ο Ισπανός Πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος επιθυμεί να μείνει η χώρα μας στο ευρώ αφού αυτό είναι το καλύτερο για την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη, όπως είπε μιλώντας αμέσως μετά τον Ολάντ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"