Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Κατεβάζουν ρολά τα φαρμακεία την Τετάρτη

Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη τα φαρμακεία όλης της χώρας λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διαμαρτυρόμενος  για τις καθυστερήσεις των πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ.
Επιπλέον, από 23  Μαΐου οι φαρμακοποιοί σταματούν την  πίστωση προς τον ΕΟΠΠΥ, μέχρι ο οργανισμός  να αποπληρώσει τις οφειλές του.
Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς τα συσσωρευμένα χρέη προς τα φαρμακεία ανέρχονται....
συνολικά σε 540 εκ.ευρώ.
9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένοι θα αγοράζουν τα φάρμακα τους τοις μετρητοίς, αν έχουν δηλαδή τα χρήματα, και στη συνέχεια θα διεκδικούν από τον ΕΟΠΠΥ τα χρήματά τους, του οποίου το ταμείο είναι ...μείον!
Καταλάβατε δηλαδή τι έχει να γίνει…
Ελλείψεις σε 163 φάρμακα
Εντωμεταξύ, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής προειδοποιεί  για σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά.
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κ. Λουράντος σημείωσε ότι το θέμα έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις καθώς 163 σκευάσματα (αντικαρκινικά, αντιυπερτασικά, καρδιολογικά κ.ά) βρίσκονται σε έλλειψη και οι ευθύνες για αυτό ανήκουν σε πολλούς.
Επίσης, ο κ. Λουράντος αναφέρθηκε και στις οφειλές των ταμείων προς τους φαρμακοποιούς, οι οποίες ξεπερνούν τα 74 εκατ. ευρώ μόνο στη Αττική για τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους και τόνισε ότι οι οφειλές οδηγούν τους φαρμακοποιούς στην φυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"