Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

"Θα Διαμαρτυρηθούμε ή θα Κυβερνηθούμε;

Αλήθεια που οδηγούμαστε; Η αριστερά ή η άκρα δεξιά; 
Η κρίση που είναι οικονομική και τώρα γίνεται και πολιτική. Λίγες μέρες πριν τις εκλογές και δεν έχουμε ακούσει μια πρόταση για το πώς θα βγούμε από την κρίση, γιατί αυτή η κρίση αν γίνει και πολιτική η Ελλάδα θα βουλιάξει.
Ένα παράδειγμα, στην Ελλάδα η τέχνη, η κουλτούρα, η φιλοσοφία που είναι ο καλλιτεχνικός κόσμος που πολλές φορές χρηματοδοτήθηκαν από το κράτος για να πρεσβεύουν την Ελλάδα, σήμερα που....
έχουμε οικονομική κρίση όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι απών, δεν μιλούν, δεν τραγουδούν, μα τόσο βουβοί. 
Χάσανε την φωνή τους;  
Μήπως είναι σαν τους φιλάθλους της Barcelona και της Real που απογοητεύθηκαν από τον αποκλεισμό τους στο Champions League.
Μα τόσο φτωχή η Ελλάδα;
Η αριστερά που συμμετέχει στις εκλογές λέει φύγετε εσείς να έρθουμε εμείς. Η πρόταση της αριστεράς είναι το γιαούρτι, τις άκρας δεξιάς τα ρόπαλα και τις άλλης αριστεράς το άρθρο 99 και μην κουνηθείτε γιατί στις κόκκινες σημαίες έχουμε χοντρά ρόπαλα.
Αλήθεια αυτό με το γιαούρτι δεν είναι αστείο. Είναι μια πρόταση της αριστεράς που όταν μιλούσα με τον καλό μου φίλο Δημήτρη Α. μου έλεγε πως έτσι στην Τουρκία νομιμοποιήθηκαν οι "Γκρίζοι Λύκοι" και το γιαούρτι έγινε πέτρα, μετά μαχαίρι, μετά ρόπαλο και οι φασίστες ήθελαν να αποκαταστήσουν την τάξη
Έτσι οι φασίστες νομιμοποιήθηκαν. Το γιαούρτι και το ρόπαλο.
Που είναι λοιπόν η λέξη δημοκρατία όταν η ευκαιρία γίνεται πολιτική κρίση;
Η ευκαιρία του δημοψηφίσματος, ένα δημοψήφισμα που θα είχε ως θέμα 10 ερωτήσεις, για παράδειγμα <Μέσα στο ευρώ ή έξω από το ευρώ;>. <Πόσο θα είναι ο κατώτατος μισθός και η κατωτάτη σύνταξη;>. <Θέλετε να καταργηθεί η Βουλευτική ασυλία ή όχι;> και άλλα τέτοια ερωτήματα που πηγάζουν από την αγανάκτηση και την πρόταση της Ελληνικής κοινωνίας.
Τώρα σε αυτές τις εκλογές δεν ξέρουμε ποιες θα είναι οι προτάσεις. Μου θυμίζει την εκπομπή την Ανίτας Πάνια, αυτή είναι απών, αλλά την εκπομπή την παρουσιάζει η αριστερά και η άκρα δεξιά και φυσικά έχει ευθύνες η αριστερά γιατί είπε όχι στο δημοψήφισμα. Συμφώνησαν με την πρώην αριστερή της Ανατολικής Γερμανίας και σήμερα πρόεδρο της καπιταλιστικής Γερμανίας Άγγελα Μερκελ και διέγνωσαν πως ο λαός δεν είναι έτοιμος.
Δεν θέλει η Ευρώπη δημοκρατία γιατί ποτέ δεν είχε…
"Γιατί όταν ζεις την δημοκρατία έστω και μια ώρα προσπαθείς μέχρι θανάτου να μην την χάσεις".

Και τώρα η αριστερά που ο λαός είναι ψύχραιμος τι του προτείνει η αριστερά και η άκρα δεξιά; Γιαούρτι και ρόπαλα;
Δεν μας ρωτήσατε, δεν μας προτείνατε.
Πάντα όταν οδηγούσα και περνούσα την Κατάρα (δρόμος προς τα Ιωάννινα) υπήρχε μια βρύση, σταματούσα και έπινα νερό και ήταν τόσο δροσερό που με ανανέωνε. Το νερό της Κατάρας δεν έχει στερέψει ακόμα, οι ιδέες της αριστεράς στέρεψαν.
Όταν λοιπόν η κουλτούρα και η τέχνη δεν μιλούν, όταν η αριστερά δεν προτείνει τότε ο Σαμαράς λέει όχι αλλά λέει και ναι γιατί ο στόχος της συντηρητικής παράταξης δεν είναι να υπηρετεί τις δημοκρατικές αξίες και τα εθνικά συμφέροντα, πολλές φορές τα επικαλείται και άλλες φορές τα απαρνιέται. 
Μόνος στόχος της είναι η εξουσία της και τα δικά της παιδιά. Τους ενώνει μόνο η λεηλασία του πλούτου.
Όταν η δημοκρατική παράταξη δεν είναι ενωμένη τότε η Ελλάδα θα χάσει πολλά.
Ιστορικά όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος τα είχε όλα κερδίσει η συντηρητική παράταξη τον ανάγκασε να πάει σε εκλογές και η Ελλάδα τα έχασε όλα τότε. Σήμερα φοβάμαι ότι θα κάνουμε το ίδιο λάθος. "Θα διαμαρτυρηθούμε ή θα κυβερνηθούμε;"
Η δημοκρατική παράταξη πρέπει να είναι ενωμένη γιατί έχουμε χρέος απέναντι στην γενιά που δεν της δώσαμε τίποτα και στην γενιά που έρχεται.
Στην Γαλλία ο Φρανσουά Ολλάντ αναφέρεται συνέχεια στην Ελλάδα και εμείς αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε, να δώσουμε την μάχη με τις καινούριες δυνάμεις στην Ε.Ε. που έρχονται, για να βγούμε από το αδιέξοδο.
Αξιοποιώντας το φυσικό πλούτο της χώρας, τον τουρισμό, το αγροτικό προϊόν, τις Ελληνικές εξαγωγές, το ανθρώπινο δυναμικό, το επιστημονικό δυναμικό της χώρας και την σύγχρονη τεχνολογία
Με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε πλούτο στην χώρα και τον πλούτο αυτό τον διανέμουμε με σωστό τρόπο στους Έλληνες.
Η δημοκρατική παράταξη μπορεί να εγγυηθεί τώρα μια αξιόπιστη πρόταση για να βγούμε από την κρίση.
Ο εκλεγμένος κοινοτάρχης

Βασίλειος Τζήμας

Τα σχόλια δικά σας.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"