Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ζάππειο ΙV: Σκληρή ατζέντα από τον αρχηγό της ΝΔ

Ανομία, ανασφάλεια, λαθρομετανάστευση , αστυνόμευση, κουκουλοφόροι είναι οι λέξεις που χρησιμοποίησε κατά κόρον ο Αντώνης Σαμαράς κατά την διάρκεια της σημερινής ομιλίας του στο Ζάππειο
Η γραμμή του, εφάμιλλη του Νικολά Σαρκοζί
Επεσήμανε ότι στόχος της ΝΔ, μετά τις εκλογές είναι να θεμελιώσει τη νέα μεταπολίτευση, στην οποία συμπεριέλαβε την κατάργηση του νόμου Ραγκούση για....
την ιθαγένεια, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου στην πράξη, ενώ έκανε λόγο για ανακατάληψη των «πόλεών μας»  
«Ήδη αλλάξαμε νοοτροπίες και σπάσαμε την ιδεολογική τρομοκρατία της Αριστεράς», σημείωσε σχετικά με την κατάργηση του ασύλου, ενώ αναφορικά με τις πορείες και τις απεργίες σημείωσε ότι σέβεται απόλυτα τα συνδικαλιστικά δικαιώματα «αλλά εδώ τα προνόμια των λίγων διαλύουν τους πολλούς»
Υποστήριξε εκ νέου ότι θα κατεβάσει τις κουκούλες από τους κουκουλοφόρους και τόνισε πως «υδροφόρες και κάμερες ασφαλείας» θα χρησιμοποιούνται για να αποφεύγονται εμπρησμοί, καταστροφές και βίαια επεισόδια. 
Ξεκινώντας την ομιλία του στο Ζάππειο, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, επισήμανε την ανάγκη αλλαγής του μοντέλου διακυβέρνησης της χώρας, παρουσιάζοντας το κυβερνητικό του πρόγραμμα για την κοινωνία και τους θεσμούς και την ασφάλεια του πολίτη. «Πρέπει να υπογράψουμε ένα κοινωνικό συμβόλαιο με τον ελληνικό λαό, για εκείνα που πρέπει να αλλάξουμε. Η Ελλάδα είναι χώρα, δεν είναι χώρος και οι 'Έλληνες είναι λαός, όχι πληθυσμός. Η μεγάλη ανατροπή μπορεί να γίνει μόνο με την καθαρή εντολή του ελληνικού λαού. Τα μηνύματα για τη ΝΔ είναι πολύ θετικά» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Ήδη αλλάξαμε νοοτροπίες της Αριστεράς και σπάσαμε την ιδεολογική τρομοκρατία της Αριστεράς» υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς αναφέροντας σαν παράδειγμα «την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου για το οποίο δεν τολμούσε να μιλήσει κανείς μέχρι πριν από μερικά χρόνια», τονίζοντας ότι «στην πράξη δεν έχει καταρρεύσει, αλλά θα γίνει και αυτό μετά τις 7 Μαίου».  
Ανέφερε δε και το περιστατικό της «Υπατείας» διερωτώμενος αν η επιχείρηση «σκούπα» είναι μεταμέλεια, για να απαντήσει ότι είναι «σκέτη υποκρισία». Αναφέρθηκε στο νόμο Ραγκούση, που τον χαρακτήρισε «νόμο-μαγνήτη για την προσέλκυση μεταναστών» και επανέλαβε ότι «εμείς θα καταργήσουμε». 
Ο κ. Σαμαράς πρόβαλε την αναθεώρηση του Συντάγματος, την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, την καθιέρωση ασυμβίβαστου μεταξύ υπουργού και βουλευτή. Δεσμεύτηκε ότι θα συγκροτήσει μικρό υπουργικό σχήμα που να φθάσει σταδιακά τους 10 υπουργούς. Επίσης, επανάλαβε την δέσμευσή του για έλεγχο των «πόθεν έσχες» όλων των προσώπων που διετέλεσαν σε κυβερνητικές θέσεις από το 1974 και μετά. 
Στο θέμα της ασφάλειας επανέλαβε τη δέσμευσή του να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την «λαθρομετανάστευση». «Να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας» τόνισε χαρακτηριστικά. Υποσχέθηκε επιπλέον, αποτελεσματική αστυνόμευση και ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών. Σχετικά με το ζήτημα της μετανάστευσης, σημείωσε ότι «κανένα από τα μεγάλα κόμματα δεν μιλούσε για τη λαθρομετανάστευση»
«Είχαν απαγορέψει ακόμα και τη λέξη» υποστήριξε και τόνισε ότι «όποιος μιλούσε για το πρόβλημα των λαθρομεταναστών, τον στιγμάτιζαν ως ακραίο, και υπήρξαν δυνάμεις της Αριστεράς που δημιούργησαν το επεισόδιο της Υπατίας, διεκδικώντας τη νομιμοποίηση εκατοντάδων μεταναστών»
«Ξέρετε έστω και ένα κράτος που θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο» διερωτήθηκε και επεσήμανε ότι «ένας υπουργός του ΠΑΣΟΚ λέει ότι θα καθαρίσει την Αθήνα. Δεν είναι υποκρισία όταν το ίδιο κόμμα έφερε το νόμο Ραγκούση. Εμείς όμως θα τον καταργήσουμε» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ. 
Υποσχέθηκε ακόμη ότι θα ισχύσουν στην Ελλάδα όσα ισχύουν σ΄όλες τις δημοκρατικές χώρες και σε ό,τι αφορά τις πορείες και σε ό,τι αφορά τις απεργίες. «Σεβόμαστε απόλυτα τα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Ιδιαίτερα σε τέτοιες εποχές. Αλλά εδώ τα προνόμια των λίγων διαλύουν τους πολλούς» ανέφερε χαρακτηριστικά. Επανέλαβε επίσης, ότι θα βγάλει τις κουκούλες από τους κουκουλοφόρους. «Τέρμα κι αυτή η ντροπή» υποστήριξε. «Όσοι διαδήλωναν κατά της δικτατορίας το έκαναν με ακάλυπτο πρόσωπο. Κι αυτοί ήταν αγωνιστές. Κι αυτοί διέτρεχαν κινδύνους. Σήμερα σε συνθήκες πλήρους ασυδοσίας κάποιοι διαδηλώνουν με κουκούλες. Αυτοί δεν κινδυνεύουν το παραμικρό» τόνισε. 
Κατόπιν ο Αντώνης Σαμαράς διερωτήθηκε «πώς θα πιάσουμε τους κουκουλοφόρους; Απαντώ: δεν είναι αλήθεια ότι δεν τους έπιαναν, τους έπιαναν αλλά μετά από λίγο τους άφηναν. Το νομικό πλαίσιο θα αλλάξει αλλά και το πλαίσιο της αστυνόμευσης» είπε και πρόσθεσε: «θα χρησιμοποιηθούν οι υδροφόρες, οι κάμερες ασφαλείας για να αποφεύγονται εμπρησμοί, καταστροφές και βίαια επεισόδια «Αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση, και την έχουμε. Αυτήν τη στιγμή στα πανεπιστήμια υπάρχουν εργαστήρια παράνομων ενεργειών, μέχρι και παρασκευής μολότοφ, αυτά θα τελειώσουν τα πανεπιστήμια θα καθαρίσουν και θα ηρεμήσουν. Τα ίδια τα πανεπιστήμια θα μπορούν μόνα τους με τη βοήθεια της αστυνομίας, όπου χρειάζεται, να διασφαλίζουν την ασφάλεια των καθηγητών και των φοιτητών» υποσχέθηκε ο κ. Σαμαράς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"