Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Φ. Κουβέλης: Λουκέτα υπό όρους στο Δημόσιο

Θέλουμε να επηρεάσουμε το μέγεθος της κυβερνητικής εξουσίας», δηλώνει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξη του στο Euro2day.gr. Τονίζει ωστόσο ότι είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ.

Απομακρυσμένος από την πρακτική της καταγγελίας, θεωρεί ως προϋπόθεση για τυχόν μετεκλογική συνεργασία με τα κόμματα της Αριστεράς, τόσο την προγραμματική συμφωνία, όσο και....
τη φερεγγυότητα πολιτικών και προσώπων.


Υποστηρίζει ότι η χώρα πρέπει και μπορεί να μείνει ζωντανή, με την κοινωνία ωστόσο όρθια. Δεν αρνείται την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων, όπως η αναδιάρθρωση των δημόσιων επιχειρήσεων και η κατάργηση μη παραγωγικών φορέων που βρίσκονται στον έλεγχο του κράτους. Δηλώνει ξεκάθαρα ότι υπάρχουν δημόσιοι οργανισμοί που δεν έχουν λόγο ύπαρξης.


Προτείνει ανάταξη των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και εξασφάλιση μιας αξιοπρεπούς κατώτατης αμοιβής.


Θεωρεί την προφύλαξη της επιχειρηματικότητας μείζονος σημασίας. Προτείνει μέτρα όπως κατάργηση του ΚΒΣ, κλιμακωτή φορολόγηση των εταιρειών, μείωση του ΦΠΑ, αλλά και τη διαμόρφωση ενός σταθερού φορολογικού και νομοθετικού πλαισίου. Επιπλέον, αποκαλύπτει ότι πρότεινε ήδη στον πρωθυπουργό, κ. Λ. Παπαδήμο, να υπάρξει δέσμευση των τραπεζών -μετά την ανακεφαλαιοποίηση- ώστε να διοχετευτεί ρευστότητα προς τις επιχειρήσεις. Εκτιμά επίσης ότι το ασφαλιστικό ζήτημα θα αναζωπυρωθεί εφόσον δεν ληφθούν μέτρα στήριξης των ταμείων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"