Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Ρύθμιση... χωρίς τέλος για όσους έχουν αυθαίρετα

Παρατείνεται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου -αντί για τις 30 Ιουνίου που έληγε κανονικά-  η προθεσμία για την ένταξη των ενδιαφερομένων στην ρύθμιση των αυθαιρέτων, σύμφωνα εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Η διαδικασία είσπραξης όμως των προστίμων όσων έσπευσαν ήδη να ... αυτοκαταγγελθούν βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα, αφού στις 8 Ιουνίου θα συζητηθεί ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας τι μέλλει γενέσθαι με....

όσους ιδιοκτήτες -αν και έχουν πληρώσει ήδη τα πρόστιμα- δεν μπορούν να αποδείξουν με αεροφωτογραφίες ή άλλα δημόσια έγγραφα το χρόνο αποπεράτωσής τους και επικαλούνται μόνον ιδιωτικά έγγραφα ή χρησιμοποιούν απλές υπεύθυνες δηλώσεις.
Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ.
Καθώς μετά από 3 νόμους που εκδόθηκαν σε έναν χρόνο, ουδείς μπορεί πλέον με ασφάλεια να γνωρίζει αν μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση ή ποιες θα είναι οι συνέπειες από τυχόν απόρριψη της αιτήσεώς του για ελλειπή δικαιολογητικά, με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών παρατάθηκε τυπικά έως 30/9/2012 η προθεσμία για την υποβολή των "γνωστών" ως σήμερα  δικαιολογητικών, δηλαδή:


1- Αίτηση


2- Παράβολο υπέρ του ελληνικού Δημοσίου
, το οποίο ξεκινά από τα 500 ευρώ και κλιμακώνεται στα 1.000 ευρώ ή 2.000 ευρώ, ανάλογα με το είδος της αυθαίρετης κατασκευής.

3- Υπεύθυνη δήλωση
του νόμου 1599/86 με τα στοιχεία της αυθαίρετης κατασκευής.

Στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν πάντως πως όσο οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων θα ενδιαφέρονται να πληρώσουν για να υπαχθούν στη ρύθμιση, η συγκεκριμένη διορία θα παίρνει διαρκώς παρατάσεις, "ίσως ακόμα και ... μέχρι το 2020" όπως χαρακτηριστικά λέγεται.

  Logo ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"