Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Πολωνική στήριξη στις επιδιώξεις της Κύπρου

Πολωνική στήριξη στις επιδιώξεις της Κύπρου
Τη διαχρονική στήριξη της Πολωνίας στις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου εξέφρασε ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ντόναλντ Τουσκ στον Κύπριο πρόεδρο, Δημήτρη Χριστόφια κατά τη συνάντηση που είχαν στη Λευκωσία.
Αναφερόμενος στις απειλές της Άγκυρας σχετικά με την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε τον Ιούλιο από την Κύπρο, ο Πολωνός πρωθυπουργός είπε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να....
δεχθεί τις απειλές και δεν πρέπει να γίνει οποιαδήποτε κίνηση που θα αποδυναμώσει την Κύπρο, γιατί αυτό θα σημάνει και αποδυνάμωση της Ε.Ε».

Από την πλευρά του ο Δ. Χριστόφιας κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει τις απειλές για προώθηση του λεγόμενου «σχεδίου Β» για αναβάθμιση των κατεχομένων, τονίζοντας ότι «οι διχοτομικοί σχεδιασμοί της Άγκυρας διατηρούν άλυτο το Κυπριακό και θυματοποιούν τόσο τους Ελληνοκύπριους όσο και τους Τουρκοκύπριους».

Ο ίδιος κάλεσε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου να αποδείξει έμπρακτα ότι εργάζεται προς επανένωση της Κύπρου και να γεφυρώσει, αντί να διατηρεί και να διευρύνει, την απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"