Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

ImageΣε πρόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού εντάσσεται το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, με προϋπολογισμό 1.5000.000 ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Π. Νίκας
Έτσι, σημείωσε, λύνεται το πρόβλημα χρηματοδότησής του για τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια.
Επίσης, όπως ειπώθηκε προχθές στην καθιερωμένη μηνιαία σύσκεψη στο Δημαρχείο για την πορεία των έργων του ΕΣΠΑ, κατά την αξιολόγηση της πρότασης διακρατικής συνεργασίας μεσογειακού χώρου, όπου συμμετέχουν....
πόλεις από Ιταλία – Γαλλία – Ισπανία και από την Ελλάδα η Καλαμάτα, με θέμα τη δημιουργία ενός δικτύου θεατρικής συμπαραγωγής με λυρικό περιεχόμενο, εγκρίθηκε για τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα ο προϋπολογισμός των 205.000 ευρώ στη συνάντηση που έγινε στις Βρυξέλες.
Παράλληλα, εξετάζεται η πρόταση από πόλη της Ρουμανίας, σε συνεργασία με το Ωδείο Καλαμάτας και τη Λευκωσία της Κύπρου, να υποβληθεί πρόταση από κοινού για την εκπαίδευση σε παραδοσιακά όργανα.
Από την άλλη πλευρά, στην ίδια σύσκεψη, ο Δήμος Καλαμάτας υπέβαλε πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο: «Προμήθεια και εγκατάσταση αυτόνομων φωτοσυστημάτων σύγχρονης τεχνολογίας σε στάσεις του Δήμου Καλαμάτας», με προϋπολογισμό 73.381,80 ευρώ, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013». Αναμένεται, δε, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης της πρότασης μετά την αποστολή συμπληρωματικών στοιχείων που ζητήθηκαν.
Επιπρόσθετα, συνεχίζεται η προσπάθεια για χορήγηση έγκρισης προκειμένου να τοποθετηθεί φωτοβολταϊκή εγκατάσταση στη στέγη της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας. Το αίτημα της ΚΑΚ θα εξεταστεί από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

ΘΑΡΡΟΣ News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"