Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Πάλι...τεμπέληδες μας έβγαλε η Λαγκάρντ!

Η κρίση "ξεγύμνωσε" την Ελλάδα.
Σε σκληρές δηλώσεις για τους Ευρωπαίους του Νότου προχώρησε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας στην εκπομπή 60 minutes του CBS
Η κ.Λαγκάρντ, σχολιάζοντας την ευρωπαϊκή κρίση, δήλωσε ότι εξακολουθεί να υπάρχει ο διαχωρισμός μεταξύ των Βόρειων Ευρωπαίων (Γερμανών, Ολλανδών και Φινλανδών) που είναι εργατικοί, εύποροι και ολιγοέξοδοι, και των Νότων Ευρωπαίων (Ελλήνων, Πορτογάλων και Ιταλών) που τηρούν μια πολύ πιο «χαλαρή» στάση σε ότι αφορά....
τη δουλειά τους, τα χρήματα και την πληρωμή των φόρων.
 Όπως επισήμανε, αυτό δεν είχε και ιδιαίτερη σημασία μέχρι το 2008, όταν ξέσπασε η παγκόσμια οικονομική κρίση και τότε φάνηκαν ποιοι ήταν οι οικονόμοι και ποιοι οι σπάταλοι.

«Είναι όπως όταν φεύγει η πλημμυρίδα και βλέπεις ποιοι είναι αυτοί που δεν φορούν μαγιό. Αυτή ήταν η περίπτωση της Ευρώπης. Και η μεγαλύτερη χώρα που έμεινε τελείως γυμνή, ήταν η Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

"Μοναδική επιλογή τα σκληρά μέτρα"

Ερωτηθείσα για τους κινδύνους της επιβολής αυστηρών και πολύ σκληρών μέτρων λιτότητας σε μια χώρα «πνιγμένη» στο χρέος, η κ. Lagarde δήλωσε ότι στην ουσία δεν υπάρχει άλλη επιλογή, σημειώνοντας πως το θέμα είναι πως θα υπάρξει ισορροπία μεταξύ αυτών που απαιτούνται τώρα και των προσδοκιών για το μέλλον.

Σχολιάζοντας την αισιοδοξία ευρωπαίων ηγετών ότι τα χειρότερα έχουν περάσει και την γενικότερη απαισιοδοξία που επικρατεί στης αγορές ιδιαίτερα για την κατάσταση στην Ισπανία, η κ. Lagarde δήλωσε ότι «υπάρχει ακόμα φάρμακο που πρέπει να πάρουν. Και αυτό είναι που συμβαίνει στις περισσότερες από αυτές της νότιες χώρες της ευρωζώνης αυτή τη στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της Ιρλανδίας». Σε ότι αφορά την κατάσταση στην Ελλάδα, η κ. Lagarde την χαρακτήρισε «οριακή».

Εκλογές

Η επικεφαλής του ΝΔΤ δεν έκρυψε την ανησυχία της για την άνοδο των δημοσκόπικων ποσοστών για κόμματα που εκπροσωπούν ακραίες πολιτικές λύσεις: "Η στροφή προς τα ακραία κόμματα που θα είναι επιδεικτικά φιλολαϊκά δεν θα είναι η σωστή επιλογή από την πλευρά των ελλήνων πολιτών", ανέφερε.

«Η Ελλάδα είναι η κοιτίδα της Δημοκρατίας», συνέχισε η κ. Lagarde, «και ελπίζω πως οι πολιτικοί ηγέτες κατανοούν τι ευθύνη έχουν προς τον λαό τους πρώτα απ’ όλα και μετά προς τους ευρωπαίους εταίρους.»

Όπως τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ, «η κύρια ανησυχία αυτή τη στιγμή είναι η σταθερή και συνεπής εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων αλλά και η επικύρωσή τους από όλα τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας».

Σόιμπλε

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble, ερωτηθείς για την αντίδρασή του σε ότι αφορά τα «άσχημα συναισθήματα» που τρέφουν οι Έλληνες απέναντι στους Γερμανούς, δήλωσε:

"Πάντα είναι έτσι. Όταν έχεις χώρες ή ανθρώπους που ξόδευαν περισσότερα απ’ όσα έβγαζαν και τώρα πρέπει να εφαρμόσουν κάποια λιτότητα, πρέπει να κάνουν περικοπές, πρέπει να μεταρρυθμίσουν την αγορά εργασίας, σε αυτήν την περίπτωση ο κόσμος τείνει να κατηγορεί τους άλλους. Ψάχνουν για αποδιοπομπαίους τράγους. Είναι απόλυτα φυσιολογικό. Όμως, την ίδια στιγμή, οι Έλληνες γνωρίζουν πως η ευημερία τους οφείλεται στο γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μέρος της Ευρώπης".
Reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"