Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Τα ΕΛΠΕ ανέστειλαν τις αγορές πετρελαίου από το Ιράν, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

Η εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια ανέστειλε τις αγορές ιρανικού αργού πετρελαίου αυτόν τον μήνα, καθώς οι κυρώσεις που επιβάλλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ισλαμική Δημοκρατία έχουν καταστήσει τις πληρωμές μέσω τραπεζών σχεδόν αδύνατες, φέρεται να δήλωσε ανώτερο στέλεχος της επιχείρησης σήμερα.
Οι ελληνικές εταιρίες δίσταζαν να μειώσουν τις αγορές του φθηνού ιρανικού αργού λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, τουλάχιστον προτού να....
τεθεί σε πλήρη ισχύ το εμπάργκο της ΕΕ, την 1η Ιουλίου.

Ωστόσο πηγή της διοίκησης των ΕΛ.ΠΕ., η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί λόγω της λεπτής φύσης του θέματος, είπε ότι καμιά τράπεζα στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιθυμεί να διαχειρίζεται τέτοιες συναλλαγές πλέον κι επομένως τα Ελληνικά Πετρέλαια ανέστειλαν τις αγορές αργού από την Τεχεράνη μέσα στον Απρίλιο.


"Χρησιμοποιούσαμε μια τουρκική τράπεζα συνεχώς αλλά τώρα πρέπει να χρησιμοποιούμε μια ανταποκρίτρια τράπεζα της ΕΕ για να γίνονται πληρωμές από την ελληνική τράπεζά μας στην τουρκική και οι τράπεζες της ΕΕ το αρνούνται αυτό", φέρεται να δήλωσε η πηγή της διοίκησης της ΕΛ.ΠΕ. στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.


"Είναι απίθανο ότι θα αγοράσουμε [Ιρανικό πετρέλαιο] τον Μάιο. Δεν μπορούμε να πληρώσουμε. Εάν μπορέσουμε αργότερα, θα σεβαστούμε το συμβόλαιό μας αλλά μπορούμε να αγοράζουμε την ελάχιστη δυνατή [ποσότητα]", φέρεται να πρόσθεσε η πηγή.


Επίσημα, η διοίκηση της Ελληνικά Πετρέλαια απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"