Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Με ομάδες περιφρούρησης η απεργία της ΠΝΟ

Με ομάδες περιφρούρησης η απεργία της ΠΝΟΣε αδιέξοδο κατέληξαν, εν τέλει, οι πολύωρες διαβουλεύσεις με κυβερνητικούς παράγοντες και τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργιακή ακινητοποίηση, από απόψε τα μεσάνυχτα. 
Με περιφρούρηση, μάλιστα, αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι απεργίες, ενώ δεν λείπουν και οι αντιδράσεις, αφού μια τέτοια απόφαση είναι....
εις βάρος παραγωγών, του τουρισμού και της εξυπηρέτησης των πολιτών, όπως διαπιστώνεται από διάφορες πλευρές. 
Σύμφωνα με συνδικαλιστές της ΠΝΟ, από απόψε τα μεσάνυχτα θα υπάρχουν ομάδες περιφρούρησης της απεργίας σε όλο το λιμάνι. Το μεσημέρι ο Γενικός Γραμματέας της Συνομοσπονδίας, κ. Γιάννης Χαλάς, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επιστράτευσης των ναυτικών τόνισε ότι αυτό είναι θέμα της κυβέρνησης, ενώ ζήτησε σε αυτή τη φάση, να μην ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ (Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας) ο Οίκος Ναύτου και να αποσυρθεί η σχετική τροπολογία.
Εμμένει, λοιπόν, η ΠΝΟ, στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση διαμηνύει, ότι είναι αποφασισμένη να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον, για τη μετακίνηση των ταξιδιωτών και τη μεταφορών των προϊόντων. Η συνεδρίαση της Ε.Ε. έληξε και με απόφαση (ψήφοι 14-1) απόφάσισε την πραγματοποίηση της απεργίας.

Πάντως η προαναγγελία της απεργίας έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, καθώς πολλοί ταξιδώτες έχουν ήδη μεταφέρει τα ακτοπλοϊκά εισιτήριά τους σε άλλες ημέρες, ενώ υπάρχουν και ακυρώσεις σε ξενοδοχεία.

Ο κ.  Γιάννης Χαλάς, είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει βούληση της κυβέρνησης για αναστολή της απεργίας και επανέλαβε ότι ο Οίκος Ναύτου θα πρέπει να παραμείνει όπως ήταν μέχρι σήμερα.

Ωστόσο, 9 σωματεία του κλάδου καταγγέλλουν ότι το ΠΑΜΕ δεν επιτρέπει τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, προκειμένου να εξετασθεί η νέα πρόταση.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση σκληραίνει της στάση της, δηλώνοντας ότι τα περιθώρια διαλόγου έχουν εξαντληθεί και πως θα λάβει όλα τα μέτρα για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει σε επιστράτευση και προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια. Έτσι, τουρίστες και εκδρομείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν εάν τελικά θα ταξιδέψουν ή όχι στα ελληνικά νησιά ή όχι ένα 24ωρο πριν το προγραμματισμένο τους ταξίδι εν όψει των εορτών του Πάσχα.
Πάντως, οι ξενοδόχοι και οι τουριστικοί πράκτορες αναφέρουν ότι ήδη έχουν γίνει πολλές ακυρώσεις, κυρίως από το εξωτερικό. Παράλληλα, οι παραγωγοί κυρίως της Κρήτης αντιδρούν έντονα στο ενδεχόμενο της πραγματοποίησης της απεργίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι από αυτούς προσπαθούν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους για να φθάσουν τα προϊόντα τους στην Αθήνας. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι η εκμίσθωση Ro-Ro για την μεταφορά των αγροτικών προϊόντων.
Το ξενοδοχειακό επιμελητήριο Ελλάδας, (ΞΕΕ), σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι ο συνδικαλιστικός ναρκισσισμός δεν δείχνει να έχει όρια στην χώρα μας και τονίζει ότι πλήγμα αναμένεται να επιφέρουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών και των οδηγών των ΚΤΕΛ στην εξέλιξη της τουριστικής κίνησης.
Όπως τονίζει το ΞΕΕ οι προσδοκίες για τον ελληνικό τουρισμό, το 2012, είναι πολύ λιγότερο αισιόδοξες από τις περυσινές. Μείωση των τουριστικών εσόδων το 2012 κατά 10%, σύμφωνα με εκτιμήσεις των Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και προβλέψεων (ΙΤΕΠ), θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια 70.000 θέσεων εργασίας.

«Πρόκειται για προειλημμένη απόφαση που υπαγορεύτηκε από τις προεκλογικές σκοπιμότητες του ΚΚΕ»
Για προειλημμένη απόφαση που υπαγορεύτηκε από τις προεκλογικές σκοπιμότητες του ΚΚΕ εδώ και μία εβδομάδα, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της, η υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, σχολιάζοντας τη σημερινή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), να προχωρήσει τελικά στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση από απόψε τα μεσάνυχτα.
Η υπουργός αναφέρει ότι με δεδομένη την απόφαση της ΠΝΟ να προχωρήσει η απεργία δεν ισχύει τίποτα από όσα είχαν συμφωνηθεί με τους συνδικαλιστές της ΠΝΟ και προσθέτει ότι κάποιοι, με την αμετακίνητη εμμονή τους, ακύρωσαν τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης διά των τριών υπουργών.

«Δεν είναι δυνατόν ημέρες του Πάσχα να υποκείμεθα όλοι στον εκβιασμό της ΠΝΟ»
Σκληρή επίθεση κατά της ΠΝΟ εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της άμεσης επιστράτευσής τους. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο οποίος θα γίνει δεκτός αύριο στις 14:00, μετά το μεσημέρι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, επιτέθηκε και στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι έχει καθυστερήσει, αναφορικά με την πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών.
Ο κ. Καρατζαφέρης έκανε λόγο για εκβιασμό από την πλευρά της ΠΝΟ.«Δεν είναι δυνατόν, ημέρες του Πάσχα που περιμένει να ανασάνει η αγορά, ιδιαιτέρως της περιφέρειας, ιδιαιτέρως των νησιών, να υποκείμεθα όλοι στον εκβιασμό της ΠΝΟ», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
Κέρδος - Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"