Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Μεσσήνιοι πωλούν τα προϊόντα τους μέσω Διαδικτύου

Έναν διαφορετικό δρόμο, πέρα από τον συνηθισμένο, τον δρόμο του Διαδικτύου με απευθείας πώληση των προϊόντων τους στους καταναλωτές χωρίς μεσάζοντες ακολουθούν αρκετοί Μεσσήνιοι για να διαθέσουν τα προϊόντα τους.
"Χωρίς μεσάζοντες" λέγεται η ιστοσελίδα στην οποία έχουν γραφτεί και κανείς μπορεί να βρει στο Διαδίκτυο πληκτρολογώντας www.xoris.gr, μέσα από την οποία προβάλλουν τα προϊόντα τους τα οποία και οι καταναλωτές μπορούν να....
παραγγείλουν απευθείας σε αυτούς
Ετσι και οι παραγωγοί πετυχαίνουν καλύτερες τιμές από ό,τι να τα πούλαγαν χονδρικής σε παραδοσιακούς εμπόρους, αλλά και οι καταναλωτές βρίσκουν προϊόντα σε πολύ καλές τιμές. 
Στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα βρήκαμε αρκετούς Μεσσήνιους
Με κάποιους από τους αυτούς καταφέραμε να επικοινωνήσουμε και να μας μιλήσουν για αυτή τους την επιλογή και εμπειρία. 
Οπως διαπιστώσαμε το κύριο προϊόν πώλησης από τους Μεσσήνιους είναι το λάδι, ενώ συναντά κανείς ακόμη προϊόντα με βάση το λάδι και την ελιά, μέλι, τσίπουρο και ζυμαρικά.
Οι ίδιοι μας μιλούν για πρωτόγνωρη και για αυτούς μέθοδο η οποία πιστεύουν ότι λειτουργεί θετικά τόσο για τον παραγωγό, όσο και για τον καταναλωτή και ήδη βλέπουν να υπάρχει ενδιαφέρον για τα προϊόντα τους.
Χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λαμπρινός από την περιοχή της Καλαμάτας που πουλάει λάδι μέσω Διαδικτύου μας είπε: «Εμαθα για αυτή την ιστοσελίδα και την μέθοδο από ένα γνωστό μου και είδα ότι είναι καλύτερα να το διαθέτεις απευθείας στον καταναλωτή χωρίς να παρεμβάλλονται οι μεσάζοντες. Αυτό είναι καλύτερο και για τους καταναλωτές και για εμάς. Πρόσφατα ασχολήθηκα σχεδόν μια εβδομάδα και από ό,τι είδα υπάρχει ενδιαφέρον, αφού έχω δεχθεί τηλέφωνα. Εγώ πουλάω αποκλειστικά λάδι το οποίο δίνω σε συσκευασία τενεκέ, οι καλλιέργειες είναι δικές μας, παράγουμε μόνοι μας το λάδι και στόχος μας είναι να το δίνουμε απευθείας τους καταναλωτές».
Ο μελισσοκόμος Αγγελής Αναστασόπουλος από τους Γαργαλιάνους που ξεκίνησε να πουλάει το μέλι του μέσω Διαδικτύου, σημείωσε: «Εχω ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες και δεν ξέρω ακόμη πώς θα πάει. Ασχολούμαι με το Ιντερνετ, μου έστειλαν ένα e-mail για την κίνηση αυτή και συμμετείχα. Σίγουρα αυτό μπορεί να είναι πολύ καλύτερο τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τους καταναλωτές. Φυσικά δεν λέω ότι πρέπει να καταργηθούν οι μεσάζοντες τελείως, αλλά θα πρέπει να πέσουν κάπως οι τιμές από την πλευρά τους, ώστε να παίρνει και κάτι παραπάνω ο παραγωγός αλλά και ο καταναλωτής να παίρνει το προϊόν όσο γίνεται στο κόστος».
Από την περιοχή της Θουρίας ο Πάρης Φράγκος -ένας ακόμη Μεσσήνιος παραγωγός που αποφάσισε να πουλήσει το λάδι που παράγει μέσω Διαδικτύου χωρίς μεσάζοντες- μας είπε χαρακτηριστικά: «Πιο πολύ αυτό το έκανα καθώς  οι τιμές των προϊόντων είναι πάρα πολύ χαμηλές, επειδή οι μεσάζοντες κυρίως παίρνουν την μερίδα του λέοντος. Οπότε για να πετύχεις κάπως καλύτερη τιμή και να βοηθηθεί και ο παραγωγός και ο καταναλωτής προχωράς σε αυτό το σύστημα ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο. Αν και βλέπω ότι στο συγκεκριμένο σάιτ υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση από πλευράς παραγωγών, παρά καταναλωτών. Αν εξαπλωθεί σε πιο πολλά προϊόντα, μπουν περισσότεροι παραγωγοί, ακουστεί σε ακόμη περισσότερους καταναλωτές τότε σίγουρα θα αρχίσουν να το προτιμάνε περισσότεροι καταναλωτές».
Το λάδι που παράγει αποφάσισε να το διαθέτει μέσω Διαδικτύου ο Γεώργιος Μιχελής από τον Αγιο Νικόλαο Μάνης ο οποίος μας λέει χαρακτηριστικά: «Εγώ το λάδι που έβγαζα το έδινα σε δοχεία και το φετινό το έχω δώσει όλο. Από τη νέα χρονιά το έχω σκεφτεί να το δώσω όλο έτσι, μέσω Διαδικτύου. Θα ασχοληθώ πιο συστηματικά, καθώς φέτος όταν με πήραν τηλέφωνο είχα διαθέσει και τα τελευταία δοχεία που είχα. Από τη νέα χρονιά την παραγωγή μου μαζί με αυτή του κουνιάδου μου σκεφτόμαστε να την δώσουμε χωρίς μεσάζοντες, ώστε να φάει και ο κόσμος λάδι με 3 ευρώ το κιλό. Είναι και κίνηση που πιστεύω ότι θα πετύχει αν στηριχτεί και από άλλους παραγωγούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"