Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Στο βαθύ κόκκινο οι ευρωαγορές, βουτιά άνω του 3% σε Ισπανία, Ιταλία.

Τα απογοητευτικά στοιχεία για το Κινεζικό ΑΕΠ, η νέα διεύρυνση των αποδόσεων στα ιταλικά και ισπανικά ομόλογα και τα αδύναμα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ διαμορφώνουν σκηνικό έντονης ανησυχίας οδηγώντας σε ελεύθερη πτώση τις αγορές.
Βουτιά 3,7% σημειώνει ο Ισπανικός IBEX 35 με τον δείκτη να διευρύνει τις απώλειες του μετά τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της χώρας για τον δανεισμό των....

ισπανικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ο δανεισμός των ισπανικών τραπεζών από την κεντρική τράπεζα σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό σκαρφαλώνοντας στα 316,3 δισ. ευρώ το Μάρτιο καθώς τα πιστωτικά ιδρύματα έκαναν μεγάλη χρήση της πράξης αναχρηματοδότησης για να διασφαλίσουν τη χρηματοδότηση τους.

Το κόστος της προστασίας στο κρατικό χρέος της Ισπανίας σημείωσε νέο ρεκόρ σήμερα. Το πενταετή CDS στο ισπανικό χρέος ξεπέρασαν το ψυχολογικό επίπεδο των 500 μ.β. διασπώντας το ρεκόρ του Νοεμβρίου στις 487 μ.β. σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit.

Βουτιά 3,4% σημειώνει ο ιταλικός FTSE MIB.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 υποχωρεί 1,6%, ενώ ο εκτιμητής  της πορείας των χρηματιστηριακών αγορών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, ο Euro Stoxx 50 χάνει 2,6%.

Ο γερμανικός DAX 30 σημειώνει μεγάλη πτώση 2,3%, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί σε ποσοστό 2,4%%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει μικρότερες απώλειες 1%.

Ο ελβετικός SMI χάνει 1%.

Μικτά πρόσημα και για τους δείκτες στη Ρωσία με τον MICEX στο +0,07% και τον RTS στο -0,7%. Στην Κωνσταντινούπολη ο ISE σημειώνει πτώση 0,5%.

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος από την έναρξη των συναλλαγών μετά τα αδύναμα στοιχεία από την Κίνα.

Το κινεζικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 8,1% το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, επιβραδύνοντας από το 8,9% που είχε εμφανίσει το τέταρτο τρίμηνο του 2011 σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η κινεζική στατιστική υπηρεσία. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές τοποθετούσαν την ανάπτυξη στο 8,3% σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Η ανάπτυξη του α΄ τριμήνου ήταν η πιο αδύναμη από το 6,6% που είχε καταγραφεί το πρώτο τρίμηνο του 2009.

Τα αρνητικά στοιχεία από τις ΗΠΑ για την καταναλωτική εμπιστοσύνη ενέτειναν το αρνητικό κλίμα.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Thomson Reuters/University of Michigan υποχώρησε στις αρχές Απριλίου στις 75,7 μονάδες από 76,2 μονάδες στα τέλη του Μαρτίου. Οι αναλυτές περίμεναν ο δείκτης να παραμείνει στις 76,2 μονάδες σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"