Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Ούτε 32% δεν συγκεντρώνουν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

Απαγορεύονται από σήμερα οι δημοσκοπήσεις

CLOSE WINDOW 
Οκτακομματική Βουλή, προβάδισμα αλλά με χαμηλά ποσοστά και χωρίς αυτοδυναμία για τη Ν.Δ. και γενικότερα ρευστό πολιτικό σκηνικό, περίπου δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές καταγράφει δημοσκόπηση της ALCO για το Newsit.gr
Η έρευνα διενεργήθηκε από τις 17 έως τις 19 Απριλίου σε δείγμα 1.000 ατόμων σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Τα δύο μεγάλα κόμματα μαζί συγκεντρώνουν 32% περίπου, καθώς -ενώ είμαστε μια ανάσα από την κάλπη- οι συσπειρώσεις δεν....
έχουν αλλάξει θεαματικά
Ανοδική πορεία συνεχίζουν έχουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου, καθώς από 7,2% που ήταν στην προηγούμενη δημοσκόπηση τώρα βρίσκονται στο 8,3%.
Πρόθεση ψήφου
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει 18,5%, το ΠΑΣΟΚ 13,3% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,9%, το ΚΚΕ με 7%, η Δημοκρατική Αριστερά με 6,6% η Χρυσή Αυγή με 3,9% και ο ΛΑ.Ο.Σ. με 3%. Εκτός βουλής παραμένουν οι Οικολόγοι με 2,7% και Δημοκρατική Συμμαχία με 2,3%.
Τα ποσοστά που λαμβάνουν τα κόμματα επί των εγκύρων (χωρίς λευκά και άκυρα) έχουν ως εξής: Ν.Δ. 22%, ΠΑΣΟΚ 16%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 9,5%, ΣΥΡΙΖΑ 9%, ΚΚΕ 8%, Δημοκρατική Αριστερά 7,5%, Χρυσή Αυγή 4,5%, ΛΑ.Ο.Σ. 3,5%, Οικολόγοι Πράσινοι 3% και Δημοκρατική Συμμαχία 2,8%.
Σε ό,τι αφορά το βασικό κριτήριο επιλογής του κόμματος που θα ψηφίσουν, οι εκλογείς εμφανίζονται μοιρασμένοι, με το 41% να απαντά τη διαμαρτυρία για το Μνημόνιο και τα κόμματα που το ψήφισαν, το 40% να απαντά την ανάγκη παραμονής στο ευρώ και το 19% να μην παίρνει θέση.
 v2.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"