Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΜΣΕΝ: «Σπάστε τα ταμπού, απολύστε δημοσίους υπαλλήλους»

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του
Στη σκληρή συνταγή της λιτότητας επιμένει η τρόικα, με τον εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν, να καλεί την Αθήνα να σπάσει τα ταμπού της, προχωρώντας ακόμη και στην υποχρεωτική απόλυση υπαλλήλων στο Δημόσιο.
Όπως εξήγησε ο κ. Τόμσεν μιλώντας σε εκδήλωση του London School of Economics: «Έως τώρα υπάρχει ένα ταμπού για την υποχρεωτική απόλυση υπαλλήλων στο Δημόσιο, που....
θεωρείται υπερστελεχωμένος τομέας. Υπάρχει ακόμα ένα ταμπού για την κατάργηση οργανισμών που δεν χρειάζονται πλέον».
Διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για αυξήσεις φόρων ή οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις. Και εκτίμησε πως, παρά την «άγρια» προσαρμογή της τελευταίας διετίας, το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων θα απαιτήσει τουλάχιστον μία δεκαετία ριζικών αλλαγών.
Το αποτέλεσμα ήταν να εισπράξει σφοδρές αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα από Έλληνες φοιτητές, εκ των οποίων ένας φώναξε: «Είστε στην Ελλάδα δύο χρόνια και μέσα στο διάστημα αυτό το ελληνικό χρέος από 110% του ΑΕΠ εκτοξεύτηκε στο 160%».
Την ευχή να κερδίσει στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση είτε το ΠΑΣΟΚ είτε η Νέα Δημοκρατία, ώστε το πρόγραμμα περικοπών και μεταρρυθμίσεων που αποφασίστηκε με τους διεθνείς δανειστές να εξακολουθήσει να εφαρμόζεται κατά γράμμα, εξέφρασε στο μεταξύ με συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung» ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα, Ματίας Μορς.
Εκτίμησε ακόμη ότι η κατάσταση στην Ελλάδα θα μπορούσε και πάλι να τεθεί εκτός ελέγχου και προέβλεψε ότι θα χρειαστούν περισσότερα επώδυνα μέτρα, αλλά και αντοχή προκειμένου η χώρα να σταθεί και πάλι στα πόδια της και να παραμείνει στην Ευρωζώνη.
Ειδικότερα το στέλεχος της τρόικας τόνισε ότι παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, η Ελλάδα δεν έχει ακόμη ξεπεράσει τη δυσκολία και ανέφερε το 2012 ως αποφασιστική χρονιά για τις εξελίξεις. «Όποιος πιστεύει ότι το δεύτερο πακέτο στήριξης που εγκρίθηκε με τόσους κόπους θα λειτουργήσει αυτόματα, πλανάται» υπογράμμισε.
Την ίδια ώρα, πάντως, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στη Βουλή της χώρας του, δήλωνε πεπεισμένος ότι με το «κούρεμα» του χρέους και τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να επανέλθει τα επόμενα χρόνια σε βιώσιμη δημοσιονομική κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"