Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ένα βήμα πριν από την Πόλη ο Ολυμπιακός! 75-55 τη Σιένα!

Ο Ολυμπιακός έπαιξε εξαιρετική άμυνα, έβγαλε πολλή ενέργεια στο παρκέ και δεν άφησε περιθώρια στην ιταλική ομάδα. Με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά του αγώνα, ήταν καλύτερος και πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη. Η Σιένα μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό, ο οποίος μάλιστα έχασε και τον Ντόρσεϊ, ο οποίος χτύπησε στη μύτη και αναγκάστηκε να πάει στα αποδυτήρια για τις πρώτες βοήθειες.
Αντέδρασε ο Ολυμπιακός
Οι Ιταλοί με το υπέρ τους 10-3 έδειχναν να....
έχουν τον έλεγχο του ματς, αλλά ο Ολυμπιακός αντέδρασε. Ισοφάρισε γρήγορα σε 10-10 (6`), ενώ μέχρι να ολοκληρωθεί το δεκάλεπτο πρόλαβε να προσπεράσει και να μπει στη θέση του οδηγού, χάρη κυρίως στην εξαιρετική εμφάνιση του Χάινς (14-12, 10`).
Από πλευράς ποιότητας, το ματς δεν ήταν καλό ούτε στη δεύτερη περίοδο, ωστόσο, είχε μία... άγρια ομορφιά, με τους παίκτες των δύο ομάδων να δίνουν μεγάλες μάχες. Ο Ολυμπιακός, πάντως, κατάφερε έστω και δύσκολα να διατηρήσει το προβάδισμά του, πέντε λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου (22-18, 15`).
+11  στο ημίχρονο
Αν και ο Σπανούλης ήταν χωρίς πόντο, ο
Ολυμπιακός κυριάρχησε στο παρκέ μέχρι να ολοκληρωθεί το ημίχρονο, καθώς έπαιξε εξαιρετική άμυνα, κράτησε τη Σιένα χαμηλά στο σκορ και παράλληλα είχε το πάνω χέρι στην κρίσιμη στατιστική κατηγορία των ριμπάουντ (25 ο Ολυμπιακός, 14 η Σιένα).
Κάπως έτσι λοιπόν και με ένα τυχερό τρίποντο του Σλούκα στην εκπνοή, έκλεισε τη δεύτερη περίοδο προηγούμενος με 32-21, δίνοντας φυσικά το δικαίωμα στον κόσμο του να πανηγυρίσει έξαλλα.
8-0 και... καμίνι το ΣΕΦ
Ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε άψογα τη διαφορά που είχε πάρει από το πρώτο ημίχρονο και στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, με πρωταγωνιστή τον Μάντζαρη έτρεξε σερί 8-0 και με το +19 (40-21) ανάγκασε τον Πιανιτζιάνι να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ.
Ο Ολυμπιακός δέχθηκε καλάθι έπειτα από σχεδόν πέντε λεπτά στην τρίτη περίοδο και το μοναδικό του πρόβλημα ήταν το τρίτο φάουλ του Ντόρσεϊ. Οι ερυθρόλευκοι, όμως, δεν επηρεάστηκαν ούτε από αυτό, ούτε από τις άστοχες βολές τους, αλλά ούτε και από τη ζώνη των ιταλών. Διατήρησαν τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα και μπήκαν στην τελευταία περίοδο με... αέρα 18 πόντων (48-30, 30`).

Στην τελευταία του απόπειρα να γυρίσει το ματς ο Πιανιτζιάνι παρέταξε ένα ελαφρύ σχήμα στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, αλλά ο Χάινς ανέλαβε ξανά δράση και πλήγωσε τους ιταλούς μέσα από τη ρακέτα. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός παρέμεινε συγκεντρωμένος σε άμυνα και ριμπάουντ και ανέβασε τη διαφορά πάνω από τους είκοσι (52-30), οκτώ λεπτά πριν από το φινάλε.
"Air Παπ" και 2-1
Με ανάποδο κάρφωμα του Παπανικολάου, πέντε λεπτά πριν από το τέλος ο Ολυμπιακός σφράγισε από νωρίς τη νίκη και το 2-1, καθώς ξέφυγε με 63-35!
Η Σιένα δεν ήταν δυνατό να αντιδράσει και σε πανηγυρικό κλίμα, οι ερυθρόλευκοι πανηγύρισαν μία σπουδαία νίκη (75-55), η οποία τους φέρνει μία μόλις νίκη μακριά από το Final 4 της Ευρωλίγκα, στις 11 Μαϊου στην Κωνσταντινούπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"