Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Τραγωδία στην Ελβετία - Νεκρά 22 παιδιά σε τροχαίο

Τραγωδία στην Ελβετία - Νεκρά 22 παιδιά σε τροχαίο Τουλάχιστον 28 νεκροί, εκ των οποίων 22 μαθητές, και 24 τραυματίες, επίσης μαθητές, είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος με βελγικό λεωφορείο που σημειώθηκε αργά την νύχτα της Τρίτης στο Βαλέ της Ελβετίας, κοντά στα σύνορα με την Ιταλία, σύμφωνα με την ελβετική αστυνομία.

Νεκροί είναι επίσης και οι δύο οδηγοί του λεωφορείου, ενώ οι τραυματίες μαθητές....
διακομίστηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομεία της Λωζάνης, της Βέρνης και άλλων πόλεων.
Η αστυνομία ανέφερε ότι το λεωφορείο, το οποίο μετέφερε 52 Βέλγους (Φλαμανδούς), προσέκρουσε στον τοίχο σήραγγας της εθνικής οδού μεταξύ της ανατολικής και της δυτικής εξόδου της Σιέρε, καθώς επέστρεφε από εκδρομή για σκι.
Το πούλμαν, για άγνωστο λόγο, παρεξέκλινε τις πορείας του και προσέκρουσε στον τοίχο της σήραγγας. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.
Τραγωδία στην Ελβετία - Νεκρά 22 παιδιά σε τροχαίο
Οπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτρορείο , το βελγικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι οι περισσότεροι μαθητές ήταν ηλικίας περίπου 12 ετών και το λεωφορείο ήταν κατά το 1/3 μισθωμένο από χριστιανικό σύλλογο.
Τραγωδία στην Ελβετία - Νεκρά 22 παιδιά σε τροχαίο Ελβετίδα δημοσιογράφος δήλωσε στο BBC ότι στην σύραγγα δεν υπήρχε αυξημένη κυκλοφορία την ωρα του δυστυχήματος και ότι οι συνθήκες για οδήγηση ήταν κανονικές.
Οι μαθητές των δύο σχολικών τάξεων - που κατάγονταν από τις πόλεις της Φλάνδρας, Λόμελ και Χέβερλεε- επέστρεφαν στην χώρα τους τους μετά από μία εβδομάδα διακοπών για σκι στο Βαλ ντ' Ανιβιέρ, στις ελβετικές Αλπεις.
Ηδη έχει εγκατασταθεί γραμμή υποστήριξης για τις οικογένειες και πολλοί από τους γονείς των θυμάτων αναμένεται να φτάσουν σύντομα στην Ελβετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"