Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Στην Αθήνα το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας για τα μέτρα 11,5 δισ. ευρώ


Το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας θα ελέγξει ακόμα τα μέτρα 3,2 δισ. ευρώ για τις αποκλίσεις του εφετινού προϋπολογισμού, καθώς και την πορεία της ανακεφελαιοποίησης των τραπεζών
Τα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ περίπου, για τη διετία 2013-2014, στο πλαίσιο του Μεσοπρόεθσμου Προγράμματος, θα βρεθούν στο επίκεντρο των ελέγχων του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας
Το πακέτο αυτών των μέτρων θα πρέπει να ψηφισθεί έως τον Ιούνιο και στο στόχαστρο θα βρεθούν τα κοινωνικά επιδόματα, ο ευρύτερος δημόσιος τομέας και οι συνταξιοδοτικές δαπάνες.
Το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας θα ελέγξει ακόμα τα μέτρα 3,2 δισ. ευρώ για....
τις αποκλίσεις του εφετινού προϋπολογισμού, καθώς και την πορεία της ανακεφελαιοποίησης των τραπεζών.

Σημειώνεται ότι το νέο Μεσοπρόθεσμο θα καλύπτει την περίοδο 2013-2016 και θα ψηφισθεί τον Ιούνιο.


Στο επίκεντρο θα είναι επίσης τα μέτρα που έχει ήδη νομοθετήσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του νέου Μνημονίο, καθώς η τρόικα προσπαθεί να αποφύγει οποιαδήποτε «χαλάρωση» της κυβέρνησης και των κομμάτων που την στηρίζουν, λόγω της προεκλογικής περιόδου.


Τα μέτρα για την εξοικονόμηση δαπανών ύψους 5,5% του ΑΕΠ για την περίοδο 2013-2014 θα προέλθουν από:


- «Ψαλίδι» 3,2 δισ. ευρώ στη μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου, με έμφαση στις περικοπές των ειδικών μισθολογίων, το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις φορέων, καθώς και τις αποχωρήσεις περίπου 15.000 υπαλλήλων έως το τέλος του 2012.


Μείωση 6,3 δισ. ευρώ στις κοινωνικές δαπάνες, με έμφαση στο φάρμακο. Ωστόσο, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο για νέες μειώσεις στις συντάξεις.


- Περικοπές κοινωνικών επιδομάτων ύψους 2,1 δισ. ευρώ.


Επιπλέον, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι, θα γίνει δραστική μείωση ή και κατάργηση των περισσότερων φοροαπαλλαγών, θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, θα καταργηθεί ο χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ και θα καθιερωθεί ένας ενιαίος φόρος για τα ακίνητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"