Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ενίσχυση της τεχνικής βοήθειας προς την Ελλάδα επιβάλει το Eurogroup

Eνίσχυση της τεχνικής βοήθειας προς την Ελλάδα με άμεση επιτροπεία σε κομβικούς τομείς της διοίκησης και της οικονομίας θα προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο προσεχές διάστημα.

Ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ και ο αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν ανακοίνωσαν....
μετά την λήξη του Eurogroup πως μέσα στους επόμενους μήνες θα δοθεί μεγαλύτερη τεχνική βοήθεια προς την Ελλάδα μέσα από την τοποθέτηση στελεχών της Κομισιόν που θα αναλάβουν τους τομείς της φοροδιαφυγή, της φορολογικής διοίκησης και των αποκρατικοποιήσεων.
Ουσιαστικά θα πρόκειται για επέκταση των αρμοδιοτήτων της Ομάδας Δράσης κ. Χορστ Ράιχενμπαχ που ήδη έχει εποπτικό ρόλο στην Ελλάδα και μόνιμη αποστολή 30 περίπου ατόμων.
Η σύσταση μηχανισμών παρακολούθησης της πορείας των μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων που θα παρακολουθείται από τους «επίτροπους» χαρακτηρίσθηκε κομβική χθες από το Eurogroup, καθώς εφεξής εάν δεν επιβεβαιώνεται η εφαρμογή των μέτρων δεν θα παρέχονται οι προβλεπόμενες δόσεις του δανείου προς την Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"