Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

΄Εντονη αντίδραση Γιώργου Παπακωνσταντίνου για κατάληψη του ΠΕΚΑ

Οξύτατη η αντίδραση Παπακωνσταντίνου κατά της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ
Την έντονη αντίδραση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργου Παπακωνσταντίνου προκάλεσε η ενέργεια της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ να προχωρήσει σε κατάληψη στο κτίριο του υπουργείου, ζητώντας απόσυρση πράξης νομοθετικού περιεχομένου αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρισμού.
«Η Κυβέρνηση συνολικά....
και ο συγκεκριμένος υπουργός δεν νομοθετούν κάτω από απειλές και καταλήψεις», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Παπακωνσταντίνου, καλώντας τη ΓΕΝΟΠ «να αναλάβει τις ευθύνες της σε αυτές τις κρίσιμες για τη χώρα στιγμές».
«Η διάταξη αυτή αφορά στη δυνατότητα του Ελληνικού Δημοσίου να πουλήσει μερίδιο στα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρισμού και εντάχθηκε στην ΠΝΠ μετά από συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεδομένου ότι κρίθηκε πως προηγούμενη διατύπωση ήταν αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία», αναφέρει ο υπουργός ΠΕΚΑ και συνεχίζει: «Παρά το γεγονός ότι επανέλαβα την πρόθεση της Κυβέρνησης να διατηρήσει δημόσιο έλεγχο των δικτύων ηλεκτρισμού σε όποια διαδικασία αποκρατικοποίησης, η κατάληψη συνεχίζεται».
Η ΠΝΠ εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και πρόκειται να κυρωθεί από τη Βουλή την Πέμπτη.
Η ΓΕΝΟΠ κάνει λόγο από την πλευρά της για «ξεπούλημα του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ)» και για κατάργηση "εν κρυπτώ και παραβύστω" της διάταξη του Νόμου 4001/2011, που ψηφίστηκε πριν από λίγους μήνες, η οποία προέβλεπε την διατήρηση του άμεσου ή εμμέσου σου έλεγχου του Δημοσίου στην ΑΔΜΗΕ, όπως και το δικαίωμα του Δημοσίου να διορίζει τα μέλη της Διοίκησης της Εταιρίας.
 Hellenic Business

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"