Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Μπαρόζο: «Θέλουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη»

«Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μια τελική συμφωνία στην Αθήνα», τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο

 πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ.Μ. Μπαρόζο τάχθηκε σήμερα υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, αφού ένα από τα μέλη της Επιτροπής, η αντιπρόεδρος Νέλι Κρόες, υποτίμησε την επίδραση που ενδεχομένως θα έχει μια έξοδος της Αθήνας από τη νομισματική ένωση. 
«Θέλουμε να....
παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ», δήλωσε εμφατικά ο κ. Μπαρόζο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, δίπλα στον Γάλλο Ζακ Ντελόρ, ο οποίος είχε διατελέσει στο παρελθόν πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από το 1985 ως το 1994.
«Το κόστος μιας [πιθανής] εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν υψηλότερο από το κόστος που έχει η συνέχιση της στήριξης της Ελλάδας», δήλωσε ο κ. Μπαρόζο.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του για τις πιθανότητες να επιτευχθεί σύντομα μια συμφωνία η οποία θα επιτρέψει αφ' ενός να μειωθεί ένα μέρος του ελληνικού χρέους που κατέχουν τράπεζες και επενδυτικά ταμεία και αφ' ετέρου να χορηγηθούν νέα δάνεια από την Ευρώπη και το ΔΝΤ στην Αθήνα για να αποφύγει η χώρα μια στάση πληρωμών.
«Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μια τελική συμφωνία στην Αθήνα», τόνισε, προσθέτοντας ότι «κάνουμε τα πάντα για να φτάσουμε σε μια λύση».
Εξάλλου, την πάγια θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που θέλει την Ελλάδα να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης, επανέλαβε σήμερα από τις Βρυξέλλες και ο εκπρόσωπος Τύπου Ολιβιέ Μπαγί.
Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει δήλωση της Νέλι Κρόες, σε συνέντευξή της σε ολλανδική εφημερίδα, ότι μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα έβλαπτε την υπόλοιπη Ευρωζώνη, ο κ. Μπαγί υπογράμμισε ότι η Επιτροπή επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι η δήλωση της κ. Κρόες δεν έρχεται σε αντίθεση με αυτήν τη θέση της Επιτροπής.
Ο Ολ. Μπαγί τόνισε, επίσης, ότι τόσο ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, όσο και ο αντιπρόεδρος Όλι Ρεν, θεωρούν πως οι επίτροποι έχουν δικαίωμα να εκφράζονται για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, όπως έκαναν η Ν. Κρόες και η Ελληνίδα επίτροπος Μαρία Δαμανάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"