Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Η εκδίκηση της Ελλάδας προς τις αγορές ή αλλιώς, πώς θα αποπληρωθεί όλο το χρέος σε λίγες μέρες

Ένας από τους πιο διάσημους Αμερικανούς αναλυτές, βρήκε τον τρόπο για να αποπληρώσει η Ελλάδα όλο της το δημόσιο χρέος. Δεν χρειάστηκε κάποια πολυσέλιδη ανάλυση με τεχνικούς όρους και μαθηματικούς τύπους. Αλλά μόνο 58 λέξεις.
Ο Dick Bove δουλεύει για την Rochdale Research και είναι από τους διασημότερους αναλυτές του τραπεζικού κλάδου και συχνός καλεσμένος στις εκπομπές των αμερικανικών οικονομικών τηλεοπτικών δικτύων.
Η τελευταία του έκθεση εξηγεί πώς η Ελλάδα μπορεί να.....
πάρει την… εκδίκησή της από τις αγορές, χρησιμοποιώντας τις για να απαλλαγεί από το χρέος της.
 Έτσι και αλλιώς, η Ελλάδα, που αποτελεί μόλις το 2% της ευρωπαϊκής οικονομίας, κατάφερε να γίνει η μόνιμη πρώτη είδηση για τα οικονομικά ειδησεογραφικά πρακτορεία και ο λόγος για τον οποίο όλες οι αγορές του πλανήτη κινούνται ανοδικά ή πτωτικά κάθε μέρα.
Έτσι, ο Dove έγραψε, σε μία εξαιρετικά σύντομα ανάλυσή του (έστω και με τη σημείωση ότι πρόκειται για μια μάλλον χιουμοριστική και όχι ρεαλιστική πρόταση):
«Αποπληρώνοντας το ελληνικό χρέος
Ένας πελάτης μου επεσήμανε ότι οι Έλληνες έχουν γίνει τόσο ειδικοί στη χειραγώγηση του αμερικανικού χρηματιστηρίου, ώστε θα μπορούσαν τελικά να αποπληρώσουν το χρέος τους, βγαίνοντας long και short στην κατάλληλη στιγμή. Κανείς δεν μπορεί παρά να εντυπωσιαστεί με το πόσο καλά καταφέρνουν να κάνουν τις μαριονέτες να χορεύουν». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"