Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Χειμερινό θα εξακολουθήσει να είναι το σκηνικό του καιρού και αυτή την εβδομάδα, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα να αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του.
Σήμερα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται να επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές οι οποίες στη συνέχεια θα....
εξελιχθούν σε σποραδικές καταιγίδες
Τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση στη Νότια Ελλάδα ως και 7 μποφόρ.
Αύριο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, χιονοπτώσεις ή χιονόνερο θα κάνουν την εμφάνισή τους στα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα θα σχηματιστούν νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη Δυτική, Νότια Ελλάδα και στο Ανατολικό Αιγαίο όπου θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. 
Στα ορεινά θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις. Ο υδράργυρος θα ακολουθήσει πτωτική πορεία, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με ένταση 4 ως 6 μποφόρ και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ.
Την Τετάρτη
Παρόμοιος καιρός αναμένεται την Τετάρτη με παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στις βόρειες περιοχές της χώρας. Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ στα δυτικά, τα νότια και το Αν. Αιγαίο τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, όμως αναμένεται παγετός ο οποίος στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά ισχυρός.
Την Πέμπτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα κυριαρχήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ xιονοπτώσεις προβλέπεται να σημειωθούν στα ορεινά και βαθμιαία από το απόγευμα και σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα καταγράψει περαιτέρω πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"