Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πύργος και Αρχαία Ολυμπία- Μία νεκρή από τις πλημμύρες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δήμοι Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.  
Επιχείρηση εκκένωσης του νοσοκομείου, για λόγους ασφαλείας, είναι σε εξέλιξη στον Πύργο. 
Οι 85 νοσηλευόμενοι ασθενείς θα διακομιστούν ανάλογα με την βαρύτητα των περιστατικών σε νοσοκομεία της Πάτρας, της Αμαλιάδας, των Κρεστένων, καθώς και σε κέντρα υγείας.
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, για....
τον απεγκλωβισμό ατόμων από πλημμυρισμένες περιοχές. Μια ηλικιωμένη εντοπίστηκε νεκρή στην περιοχή «Λιθάρι» κοντά στον Πύργο της Ηλείας, που πλήττεται από έντονη και συνεχή βροχόπτωση. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών, η γυναίκα προσπάθησε να γλιτώσει από τα ορμητικά νερά, αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή της. Mε τη βοήθεια διασωστικού ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας απεγκλωβίστηκε ένας άνδρας κοντά στον Αλφειό ποταμό, ενώ στην ίδια περιοχή διασώθηκαν αλλά δέκα άτομα.

Επίσης, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν οικογένειες με μικρά παιδιά από τις περιοχές «Λαμπέτι», «Καρούτι» και «Σαλμώνη», ενώ αποκλεισμένη από τα νερά της βροχής είναι η ιερά μονή Κρεμαστής κοντά στον Πύργο. Λόγω της έντονης βροχόπτωσης έχει πλημμυρίσει και το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, χωρίς ωστόσο να παρατηρείται πρόβλημα στην λειτουργία των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για το μέγεθος των ζημιών από τις πλημμύρες, αλλά και τις κατολισθήσεις, υπάρχουν τεράστιες καταστροφές στα δίκτυα υποδομών, σε αγροτικές καλλιέργειες και στο ζωικό κεφάλαιο, καθώς και στις περιουσίες κατοίκων στους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.

Στις πληγείσες περιοχές βρίσκεται ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας, και έχει ήδη ενημερώσει τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Θεόδωρο Μπούφη, και τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τάσο Αποστολόπουλο, για την κήρυξη των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ενδεικτικά, πάνω από 200 κλήσεις δέχθηκε από τη μία την νύχτα εώς τα ξημερώματα , στον Πυργο για παροχή βοήθειας και απάντληση υδάτων. Το νερό της βροχής ξεπέρασε  σε κάποιες περιπτώσεις  ακόμη και τα εβδομήντα εκατοστά σε διαμερίσματα μέσα στην πόλη.

 moneypost-logo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"