Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Βενιζέλος: «Βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού»

«Τώρα είναι η ώρα των δεσμεύσεων»
Βενιζέλος: «Βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού» Αυτό ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δήλωσή του με την οποία συνόψισε τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης, που είχε νωρίτερα, με τους Ευρωπαίους ομολόγους του.

Χαρακτηρίζοντας πολύ «σκληρή και λεπτή» τη διαπραγμάτευση που γίνεται με τους εκπροσώπους της τρόικας, ο κ. Βενιζέλος έκανε γνωστό ότι....
υπάρχουν «ανοιχτά δύο μεγάλα ζητήματα» που είναι οι εργασιακές σχέσεις και ειδικότερα οι αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και τα δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Μίλησε όμως και για τους τομείς σους οποίους έχουν ήδη συμφωνήσει «Έχουμε ουσιαστικά συμφωνήσει σε ζητήματα, όπως ο τρόπος επανακεφαλαιοποίησης και αναδιοργάνωσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, η πορεία των ιδιωτικοποιήσεων, πολλές θεσμικές μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, με κορυφαίο και χαρακτηριστικό παράδειγμα την ανάγκη να υπάρξει επιτέλους στη χώρα μας ένας αποτελεσματικός μηχανισμός παρακολούθησης και συμπίεσης των τιμών, ιδίως των τιμών που συγκροτούν το καλάθι του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού».

Ο αντιπρόεδρος υπογράμμισε ότι όλα πρέπει να τελειώσουν μέχρι το βράδυ της Κυριακής «Η στιγμή είναι πάρα πολύ κρίσιμη. Πρέπει όλα να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι αύριο το βράδυ. Πρέπει να έχουν κλείσει όλα τα θέματα, να έχουν αναληφθεί δεσμεύσεις, να έχουν κινηθεί διαδικασίες, ώστε να μπορούμε να είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος, με δεδομένες τις λήξεις ομολόγων του Μαρτίου»

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τους υπουργούς Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, για τις έως τώρα διαπραγματεύσεις με την τρόικα σχετικά με το νέο πρόγραμμα και τη νέα δανειακή σύμβαση, καθώς και το κούρεμα του δημοσίου χρέους και την, συνακόλουθη, ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων (PSI).

Η συνεδρίαση του Eurogroup, με αυτοπρόσωπη παρουσία των υπουργών Οικονομικών, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου.

Ο Υπουργός έχει μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα μετάσχει σε σύσκεψη για το PSI, με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, και τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"