Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Συνεδριάζει σήμερα το Eurogroup. Στο μικροσκόπιο το προσχέδιο της συμφωνίας για το PSI .

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, αναμένεται να συζητήσουν για το ελληνικό χρέος και την πορεία των διαπραγματεύσεων για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων με τη συμμετοχή ιδιωτών (PSI).
Στο τραπέζι των συζητήσεων αναμένεται να τεθεί προσχέδιο της συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με τους ιδιώτες πιστωτές για το PSI, την ίδια ώρα που....
Βερολίνο και ΔΝΤ εμμένουν σε επιτόκιο χαμηλότερο του 3% ώστε να είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος
Το Eurogroup θα συζητήσει τα εργαλεία που υπάρχουν για την αντιμετώπιση της κρίσης. Οι Υπουργοί Οικονομικών θα «βάλουν» στο τραπέζι τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), δηλαδή το μόνιμο μηχανισμό διάσωσης της ευρωζώνης ο οποίος προβλέπεται να συσταθεί τον Ιούλιο, και τη νέα συνθήκη που θα αποσκοπεί στην ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, η οποία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2013.
Η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών θα ξεκινήσει στις Βρυξέλλες στις 15:30 ώρα Ελλάδος, ενώ το βράδυ θα συναντηθούν με τους ομολόγους τους και των 10 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεν είναι μέλη της ευρωζώνης, με τους οποίους αναμένεται να συνεχιστούν οι συνομιλίες τους σε επίπεδο 27 χωρών- μελών του Ecofin και την Τρίτη.
Εν τω μεταξύ, χθες o επικεφαλής του IIF, Τσαρλς Νταλάρα, εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα επιτευχθεί τελικά η συμφωνία των ιδιωτών πιστωτών με την Ελλάδα για απομείωση του ελληνικού χρέους στη βάση της πρότασης που κατέθεσε στην ελληνική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"